Dober sosed se izkaže v težkih časih

Argeta in Mercator sta združila moči in s skupnim sporočilom »Podpiramo lokalno«, prispevala k ponovnemu razvoju slovenskega gospodarstva. Letos je zaradi koronakrize in posledičnih odpovedi naročil prišlo do padca gospodarskih dejavnosti in številnih drugih negotovosti pri majhnih lokalnih podjetjih, ki se preživljajo z neposredno prodajo svojih izdelkov.

04 Mercator spletno mesto Mercator 720x400 ribe
04 Mercator spletno mesto Mercator 720x400 ribogojnica

Eno takšnih je tudi ribogojnica Faronika, na sotočju rek Soče in Tolminke, v lasti ribiške družine Tolmin. Že vrsto let se ukvarjajo z vzrejo avtohtonih vrst sladkovodnih rib, njihovo predelavo ter prodajo, skrbijo pa tudi za vzdrževalna in dopolnilna dela za športni ribolov.

Ribogojnica Faronika je izgubila večji del svojega trga, zato sta Atlantic Grupa in Mercator odkupila posoške postrvi in jih uporabila za nov ribji namaz Argeta posoška postrv, ki bo v omejeni seriji od septembra dalje na voljo samo v Mercatorju.  

Zgodba prinaša veliko več, kot samo razvoj novega okusa, saj gre z vsem dobičkom, podpora omenjenemu lokalnemu podjetju. Z nakupom slastnega namaza po ugodni ceni, lahko vsak od nas prispeva in pomaga k ponovnemu zagonu ter okrevanju lokalnega gospodarstva.

Stopimo skupaj, podprimo lokalno in vplivajmo na boljši jutri našega gospodarstva.

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj