Header mali sefi PIZZA

Mercatorjev Mali šef – »kuhanje je kul«

Mercator je prijatelj družinskega kuharskega šova Mali šef Slovenije, v katerem tudi letos tekmuje osem parov šolarjev. Kuhalnice pa so zavihteli tudi učenci osnovnih šol v sklopu projekta Mercatorjev Mali šef in dokazali, da kuhanje ni kul le na TV-ju. Ustvarili so slastne jedi in nam poslali recepte. Zdaj pa je čas, da jih skupaj podpremo in izberemo najbolj kul recepte, ki so objavljeni na našem FB profilu. Oddajte glas za najbolj kul recepte!

Vas zanima, kaj so zakuhali mali mojstri? Preverite na našem Facebook profilu in všečkajte recepte, ki vas najbolj pritegnejo. Morda med njimi najdete tudi idejo za naslednji obrok. Učenci se z recepti trudijo, da bi svoji šoli prinesli lepe nagrade, ki jim bodo omogočile še več ustvarjalnosti ob vrnitvi v šolske klopi. Veseli bodo vaše podpore v obliki vščečkov.

Kje in kako glasujete

Prvi del glasovanja - od 15. 4. do 5. 5. :
Vsi prispeli recepti so objavljeni na Mercatorjevi Facebook strani @Mercator. Izmed vseh objavljenih receptov jih bomo 30 z največ všečki obdarili z darilno kartico Mercator v vrednosti 100 €.

Drugi del glasovanja - od 18. 5. do 26. 5. :
Osem šol se bo s svojimi recepti podalo v finalni krog tekmovanja - štiri bo izbrala kuharska mojstrica Mojca Trnovec, ostali štiri finalisti pa bodo recepti z največ všečki. Med seboj se bodo pomerili v parih po sistemu izpadanja, veliki zmagovalec pa bo prejel glavno nagrado - darilno kartico Mercator v vrednosti 500 €.

Kdo in kako je sodeloval

K sodelovanju smo povabili osnovnošolce, da z nami delijo svoje kreacije, ki so jih skupaj z učitelji pripravili pri kuharskih uricah v sklopu predmeta sodobna priprava hrane. Ko pa nam jo je globalna situacija zagodla do te mere, da so osnovnošolci šolske klopi zamenjali za domače pisalne mize, smo možnost ustvarjanja v kuhinji ponudili vsem kuharije željnim osnovnošolcem, ki so si za spremembo oprtali predpasnike v domači kuhinji. Mali šefi so prikuhali skoraj 200 različnih receptov.

Recepte smo zbirali do 10. 4. 2020, natečaj Mercatorjev Mali šef – »kuhanje je kul« poteka v skladu s splošnimi pogoji in pravili sodelovanja.