Živila izboljšane hranilne sestave

Ponudba je del projekta: Moje znamke.

V Mercatorju želimo s projektom Zaveza odgovornosti GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij doprinesti k izboljšanju prehranjevalnih navad Slovencev. Do danes so se projektu pridružili že trije sektorji. Sektor brezalkoholnih pijač, sektor mlekarstva in sektor pekarstva.

Sektor brezalkoholnih pijač

Informiranje potrošnika z označevanjem energijske vrednosti na prednji strani embalaže, širjenje ponudbe brezalkoholnih pijač z nižjo ali brez energijske vrednosti, z manj ali brez dodanega sladkorja sta dve od zavez, za katere se zavzema sektor energetskih pijač. Poleg tega se sektor energetskih pijač zavzema tudi za odgovorno komuniciranje izdelkov v šolah in podpiranje dogodkov, katerih cilj je gibanje slovenskega prebivalstva.

Med podpisnike zavez sektorja brezalkoholnih pijač spadata tudi Radenska z izdelki Oaza in Ora ter Pivovarna Laško Union z izdelki Zala.

V spletno trgovino

Sektor mlekarstva

Znižanje vsebnosti dodanega sladkorja in energijskega iznosa mlečnih izdelkov sta zavezi, za kateri se zavzema sektor mlekarstva. Na ravni posameznega podjetja bodo predmet izboljšanja hranilne sestave v prvi vrsti izdelki lastnih blagovnih znamk iz posameznih kategorij, kjer je vsebnost dodanega sladkorja nad povprečno.

Med podpisnike zavez sektorja mlekarstva spadata tudi Mlekarna Celeia z linijo izdelkov LCA jogurti in Ljubljanske mlekarne z izdelki MUKI, BIO Skuta, Ego in Mu Natur.

V spletno trgovino

Sektor pekarstva

Sektor pekarstva se zavezuje, da bo za dosego cilja znižanja vsebnosti dodane soli v kruhu še naprej izboljševal sestavo obstoječih izdelkov. Več pozornosti pa bo namenil tudi širjenju ponudbe pekovskih izdelkov z večjo vsebnostjo polnozrnatih sestavin.

Med podpisnike zavez sektorja pekarstva s svojimi izdelki spadajo tudi Pekarna Pečjak, Žito, Mlinotest in Mercator IP.

V spletno trgovino