Riso Scotti In Genovese

Ponudba je del projekta: Pravljična vasica.

Spoznajte okusno italijsnako znamko riža Riso Scotti in izdelke Genovese za nepozabne italijskae okuse.

Riso Scotti

Poiščite izdelke Riso Scotti in Genovese v spletni trgovini!

V spletno trgovino

Banner Smeg Dobavitelji Platinasti Izdelki 720x400px 2021 10 0719

Banner Smeg Dobavitelji Platinasti Izdelki 720x400px 2021 10 0720

 

 

Riso Scotti je priznana italijanska blagovna znamka, lider v proizvodnji riža, izdelkov na osnovi riža in rastlinskih napitkov z več kot 160-letno tradicijo. Odlikujejo jo:

  • KONSTANTNA INOVATIVNOST IN LANSIRANJE NOVIH PRODUKTOV.
  • OKOLJEVARSTVO: 0% ODPADKOV PROIZVODNJE, OBNOVA ENERGIJE v proizvodnem procesu. Voda in energija sta za Riso Scotti primarna vira, temeljna na naši krožni trajnostni poti, od polja do mize. V podjetju Riso Scotti so od leta 2017 v obratu v Paviji začeli izvajati dva pomembna projekta, katerih cilj je: zmanjšanje emisije CO2, doseganje cilja „nič odpadkov“ ter predelava in povečanje ostankov pri predelavi.
  • VISOKA KAKOVOST IZDELKOV: zahvaljujoč strožjim notranjim standardom kakovosti kot jih veleva evropska zakonodaja.

kakovostni kriteriji Riso Scotti

V ponudbi Riso Scotti rižev kraljujejo riži za tradicionalne italijanske rižote:

  • CARNAROLI,
  • VIALONE NANO,
  • ARBORIO,
  • SANT’ANDREA.

Bogata je tudi izbira rižev za riževe solate in prikuhe (ORO PARBOILED, INTEGRALNI PARBOILED, ČRNI, RDEČI RIŽ, BASMATI) ter rižev za pripravo riževih sladic in sushi-jev (ROUNDGRAIN-okroglozrnati riž, ORIGINARIO ter RISOLATTE riž).

V Sloveniji vse več potrošnikov pozna razlike med različnimi vrstami rižev in kupuje riže namenjene določeni riževi jedi.

Cilj, ki ga zadnja leta zasledujemo med slovenskimi potrošniki je:

naučiti ga, da je najboljši riž za določeno riževo jed pravilno izbrani riž za to jed.

Potrošnike nenehno navdušujemo z nasveti za pravilno izbiro riža.

Oglejte si ABC riža Riso Scotti!

RISO SCOTTI ARBORIO

RS ARBORIO

Riž ARBORIO, velja za enega najbolj priljubljenih rižev v Italiji. Je srednjezrnati riž, z visoko vsebnostjo škroba. Uspeva na riževih poljih Padske nižine. Po kuhanju jedro zrna osnate “al dente”. Najbolj pogosto uporabljen riž za tradicionalne italijanske rižote.

IDEJA ZA PETKOV RIBJI RECEPT:
200 g kozic
1 dl belega suhega vina
1 strok drobno nasekljanega česna
1 drobno narezane srednje velike rdeče čebule
200 g riža Riso Scotti Arborio
500 ml zelenjavne juhe
50 g parmezana
3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
sol in sveži poper

Segrejte oljčno olje, dodajte na drobno sesekljano rdečo čebulo in začnite dušiti. Dodajte riž in dušite še 2-3 minute, občasno premešajte, dokler riž ne postane prozoren, dodajte vino in mešajte, dokler ni kuhano. Postopoma dodajajte jušno osnovo ob nenehnem mešanju. Dodajte kozice, sol in poper in vse skupaj kuhajte še nekaj minut. Riž mora biti skuhan al dente. Na koncu po potrebi dodajte še soli ali popra in posujte s parmezanom.

RISO SCOTTI BASMATI

RS BASMATI

Je dolgozrnati, značilno aromatiziran riž s poreklom iz Azije. Vsebnost škroba je izredno nizka, zato je basmati riž zelo primeren za hladne in tople riževe solate in priloge.

Ste doma in ne veste kakšno KOSILO PRIPRAVITI NA POSEBEN PRAZNIČNI DAN? Skuhajte basmati riž Riso Scotti po navodilih z embalaže. V posodo dajte koščke tune iz pločevinke, narežite kuhano jajce, dodajte narezane češnjeve paradižnike in zmešajte s kuhanim rižem. Po želji dodajte svež poper in chia semena. Dober tek!

RISO SCOTTI SANT’ANDREA

RS SANT ANDREA

Riževa zrna Sant’Andrea so značilno ovalne podolgovate oblike v barvi perle. Uporaba Riža Sant’Andrea je zaradi narave svojih lahko zelo raznolika: za rižote, juhe, sladice, solate in priloge.

Predstavljamo vam ga v različici RIŽOTE Z MEŠANIMI GOBICAMI:

350 g riža Riso Scotti Sant'Andrea
200 g svežih šampinjonov, 200 g svežih lisičk
10 g suhih jurčkov
1 l piščančje jušne osnove
300 ml belega suhega vina
20 ml ekstra deviškega oljčnega olja
1 manjša čebula šalotka
3 stroke česna
svež poper in sol
50 g Parmezana
košček masla

Segrejte oljčno olje in dodajte narezane gobe ter pražite na zmernem ognju, dokler tekočina ne izhlapi.

Previdno odcedite odvečno olje, vzemite vse iz ponve in pustite za pozneje. Na ostanku olja prepražite na drobno nasekljano čebulo, nato dodajte naseklajn česen in riž. Ob nenehnem mešanju kuhajte riž približno 1 minuto.
Nato zalijte z belim vinom in dušite toliko časa, da alkohol izhlapi, dodajte sol in poper, dodajte 10 g narezanih gob v riž, nato dodajte juho.

Juho dodajajte postopoma, dokler se vsa ne absorbira v riž. Ko je riž kuhan, ugasnite ogenj, vmešajte maslo in Parmezan. Postrezite rižoto in nanjo položite gobe.

SLASTNE BREZGLUTENSKE PALAČINKE

RS SLO V PALACINKE

Sestavine za SLASTNE BREZGLUTENSKE PALAČINKE:
2 jajci
200 g brezglutenske moke
250 ml riževega napitka Riso Scotti
250 ml mineralne gazirane vode
malo soli
1 čajna žlička olja

Jajca zmešamo z malo soli, nato dodamo napitek, gazirano mineralno vodo in moko. Z metlico dobro premešamo, da ne ostanejo grudice. V ponev damo eno žličko olja in segrejemo na zmerni temperaturi. Z metlico zmes vlijemo v ponev tako, da prekrije dno. Ko se robovi začnejo ločevati, obrnemo na drugo stran in pečemo še največ 20 sekund.

BANANIN PARFE

RS SLO PARFE

Poslastica za POSEBEN POPOLDANSKI PRIGRIZEK.


V blenderju zmešajte 1 skodelico ovsenega napitka Riso Scotti, 1 banano in 1 žlico medu. Dodajte žlico chia semen, nalijte v kozarec, prelijte z granolo in na kolobarje narezano banano. Okrasite z listki mete.

Obiščite Pravljično vasico 2!

Več