Natureta

Natureta temelji na receptih doma pripravljene hrane, v katere vnaša inovativnost in nove trende. 

Hvala naravi Grčije za slastne olive, hvala balkanskim nasadom stročnic in kumaric, hvala naravi za vino in jabolka. Hvala prvi zelenjavno-gorčični namaz na trgu.

Hvala Natureta. Vsak dan.

Poiščite izdelke Natureta v spletni trgovini

V spletno trgovino

Ričet, 830 g

Banner NatGeo dobavitelji 720x400px 202240

Ríčet, ki je ponekod po Sloveniji imenovan po glavni sestavini “jéšprenj”, je samostojna slovenska narodna jed, za katero najboljše sestavine izberemo v Natureti, vi pa jo samo pogrejete in postrežete z rezino svežega kruha. Preprosta harmonija okusov jedi na žlico.

Rdeča pesa brez kumine, 530 g

Banner NatGeo dobavitelji 720x400px 202242

Rezine rdeče pese vložene v kisu, tanko narezane, da se topijo v ustih in brez kumine za tiste, ki njenega značilnega okusa ne prenesejo pa bi vseeno radi obogatili svoj jedilnik z vitamini, svežino in prijetnim okusom. Nedvomno je rdeča pesa najbolj priljubljena v obliki solate pri nas, lepo pa se obnese tudi kot priloga. Če ji dodamo žlico oljčnega ali bučnega olja, pa dobimo lahek in zdrav samostojni prigrizek, ki se še posebno prileže v vročih poletnih dneh.

Čufti v paradižnikovi omaki, 415 g

Banner NatGeo dobavitelji 720x400px 202238

Naturetini čufti (in za tiste, ki ne jedo svinjine tudi samo z govedino) v paradižnikovi omaki se odlično podajo k pire krompirju, ponudimo pa jih lahko tudi s polento. Jedi se pozna, da je pripravljena ročno in z ljubeznijo, pravijo. Čufte Natureta dejansko pripravljamo deloma ročno, saj mešanico začimb in mesa pripravimo v velikem mešalniku, strojno se dozirajo kosi, da ima vsaka mesna kroglica povsem enako gramaturo, naprej pa jih dodelujejo naše delavke ročno.

Kislo zelje, 530 g

Banner NatGeo dobavitelji 720x400px 202241

Brez kislega zelja si ni moč predstavljati marsikatere izmed priljubljenih tradicionalnih slovenskih jedi. V Natureti ga pripravljamo z zavedanjem, da je kisanje zelja posebna umetnost, ki zahteva veliko znanja in potrpežljivosti, posebej nadzorovana pa mora biti prav vsaka faza postopka. Od njive do vilic je z vami slovenski specialist za zelenjavo Natureta.

Nepekoč ajvar, 540 g

Banner NatGeo dobavitelji 720x400px 202244

Znameniti ajvar je nepogrešljiv spremljevalec vsakega piknika. Izvrstni okus pri Natureti zagotavljamo s preverjenim domačim receptom, ki temelji na dolgoletni tradiciji, posebnost našega nepekočega ajvarja pa je tudi, da je zaradi velike vsebnosti prehranskih vlaknin pridobil znak varovalnega živila. Poleg tega, da je paprika pozorno izbrana in skuhana je klasični ajvar Natureta lažje prebavljiv in vsebuje manj maščob, zato se prileže na piknikih, kjer pojemo več mesa kot običajno.

Jota s kislim zeljem, 830 g

Banner NatGeo dobavitelji 720x400px 202239

Jota s kislo repo, verjetno ena najbolj priljubljenih tradicionalnih in slovenskih domačih enolončnic, ki jo imajo radi celo izven naših meja, se prileže v prav vseh letnih časih. Odlično se obnese kot samostojna jed ali topla malica, pri Natureti pa smo poskrbeli za še preprostejšo pripravo, saj jo je treba samo pogreti, in že z njo lahko postrežemo. 

Paradižnikova omaka Lušt, 290 g

Banner NatGeo dobavitelji 720x400px 202246

Naturetina omaka LUŠT v vašo kuhinjo prinaša izvrsten svež okus, ki ga pridobim o z uporabo svežih paradižnikov, ki prihajajo iz rastlinjakov in imajo imenitno aromo. Samo skrbno izbrani sveže obrani paradižniki se pod budnim očesom Naturetinih mojstrov kulinarike lahko zlijejo v omako, ki tudi najbolj prefinjenih brbončic ne bo pustila ravnodušnih. Poleg tega, da je preprosta za pripravo in ustvarjena za popolno sožitje z vsemi vrstami testenin, se ponaša še s tem, da vsebuje samo naravno prisotne sladkorje.  

Omaka Bolognese, 300 g

Banner NatGeo dobavitelji 720x400px 202245

Za slasten okus smo pri Natureti poskrbeli s preverjenim domačim receptom, ki temelji na dolgoletni tradiciji, vi pa jo preprosto pogrejte in uživajte. Izbrano mesto, paradižnikov naliv in počasna dolga priprava. Italijanski chefi pravijo, da si je za pripravo vrhusnke Bolonjske omake predvsem treba vzeti čas. V Natureti si vzamemo čas za kuhanje, zato da ga prihranimo vam.

Polnjene olive z mandlji, 290 g

Banner NatGeo dobavitelji 720x400px 202247

Olive z mandlji Natureta so prava gurmanska poslastica za vse, ki radi uživajo v vrhunski hrani in raznovrstnih narezkih. Pripravljene so na naraven način in so preprosto nepogrešljiv prigrizek ob vinu, še posebno če ga postrežemo s sirom. Ko prijetno zahrustajo mandlji in se pomeša čvrsto meso grških zelenih oliv dobite pravo harmonijo okusov.

Kamniška gorčica, 540 g

Banner NatGeo dobavitelji 720x400px 202243

Poznali so jo že v srednjem veku, ko je bila ena redkih začimb. Gorčica je eden izmed prvih izdelkov Ete Kamnik in se pripravlja po enakem postopku in recepturi že od leta 1923. Naturetino Kamniško gorčico seveda dodamo k hrenovkam in klobasam, vendar nam daje ta plemenita začimbna priloga tudi možnost za ustvarjanje in dodajanje odličnim omakam in pečenkam ali polivkam za solate. Lahko z njo sprememnimo okus namazom ali okrepimo okus kuhanim jajcem. Bodite ustvarjalni.

Brez gorčice si ne znamo predstavljati piknikov, številni pa z njo radi začinjajo meso. Na ta način se je uporabljala že od nekdaj, danes se je njena uporaba spremenila le v smislu bolj inovativnih receptov.

Pri Natureti smo skupaj s slovenskimi čebelarji ustvarili prvo gorčico z gozdnim medom, ki sledi najvišjim standardom kulinarike – Delno mleta gorčica z gozdnim medom.