Kras

Ponudba je del projekta: Pravljična vasica.

Kraški pršut spada v skupino sredozemskih pršutov in nosi EU zaščiteno geografsko oznako. Zaščita Kraškega pršuta temelji na naravnih in klimatskih danostih pokrajine Kras, tradiciji in prenosu znanja domačinov na današnje rodove, na njegovem dolgoletnem slovesu, predvsem pa po prepoznavni kakovosti.

Poiščite izdelke Kras v spletni trgovini

V spletno trgovino

Banner dobavitelji 720x400px 2022 11 17 drugi del13

Banner dobavitelji 720x400px 2022 11 17 drugi del14

V naši ponudbi najdete kraške pršute z različno dolgimi dobami zorenja. Razlike med 12, 16 in 20-mesečnimi pršuti so poleg teže še v sestavi, teksturi, barvi, vonju in okusu, prav vsak pa je pripravljen na skrben tradicionalen način.

Kraški pršut Kras, zorjen 12 mesecev

Kraški pršut domuje v osrčju naše prelepe kamnite dežele. Spretne roke mojstrov sledijo dolgoletni tradiciji in se vsakemu stegnu skrbno posvetijo v čisto vseh korakih izdelave.
Z zorenjem, ki traja vsaj 12 mesecev, se izoblikuje prijetno ravnovesje, ki ga okusimo v elegantni rezini tega kraškega simbola pristnosti in tradicije. Nekako tako je, kot bi se podali na potovanje med brezčasne okuse in arome.

Kraški pršut Kras - Premium, zorjen 16 mesecev

Kraški pršut Premium je edinstveno doživetje prestižne narave. Skrivnost enakomerno rubinaste rdeče barve ter nezamenljive arome in vonja tiči v še nekoliko daljšem, najmanj 16-mesečnem zorenju.
Čudovita barva, aroma in vonj se prepletajo z nežno teksturo, ki brbončice poboža s svojim pridihom kraške burje. Prepustite se čarom intenzivnih okusov, zajetih v sočno rezino.

Narezki Kras

Narezki so pravi odgovor na današnji način življenja, kajti naš čas postaja čedalje bolj dragocen. Priročna pakiranja vključujejo pestro paleto gurmanskih izdelkov za vse okuse. Svežina je zagotovljena s pakiranjem v kontrolirani atmosferi, ki ohrani polno aromo, okus in kakovost vse do trenutka, ko si zaželimo nežne rezine.

Obiščite Pravljično vasico 2!

Več