Kras - narezki

Ponudba je del projekta: Moje znamke.

Kraševe dobrote v obliki narezkov in mortadel so nepogrešljivi del vsake praznične pogostitve ali kar tako za vsak dan.

Poiščite izdelke Kras v spletni trgovini

V spletno trgovino
Banner MZ dobavitelji 720x400px29
Banner MZ dobavitelji 720x400px30
Banner MZ dobavitelji 720x400px31
Banner MZ dobavitelji 720x400px32
Banner MZ dobavitelji 720x400px33
Banner MZ dobavitelji 720x400px34

Mortadela Elita

Narejena je iz skrbno izbrane surovine z dodatkom kakovostnih začimb, kar ji daje poln in harmoničen okus. Na voljo je v različnih oblikah, med katerimi bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji oliv in čilija. Vse mortadele Kras so brez glutena in laktoze, brez dodanih mlečnih beljakovin, ojačevalcev arome ali barvil in so edine narejene v Sloveniji. Elita je odlična v družbi kozjega sira s pestom ali v hladni solati s testeninami in popečenimi bučkami.

Mortadela Elita z olivami

Večna dilema: z olivami ali brez? Svežina zelene olive in njena hrustljavost je za sladokusce ključna, kajti kontrast grenkobe in sladkobe se v tej mortadeli zaokroži v čudovito ravnovesje okusov. Skrbno izbrana surovina in prave začimbe so temeljnega pomena, da se med pečenjem mortadele lahko razvijejo arome, ki ji dajejo poln in harmoničen okus. Izberite jo za nadev v domačih raviolih s kombinacijo parmezana in prepričani smo, da boste več kot navdušeni.

Kraški pršut delikates

Kraški pršut je s prehranskega vidika priporočljiv izdelek, saj vsebuje majhno količino soli in maščob ter je bogat z vitamini in minerali. Njegova beljakovinska sestava je celo boljša od svežega mesa, ker se pri slednjem precej beljakovin med kuhanjem izgubi. Zaradi razgrajenih beljakovin je Kraški pršut lahko prebavljiv ter ima visoko hranilno vrednost, edini konzervans, ki ga uporabljamo, pa je naravna sol. Priporočamo ga v klasični kombinaciji z melono, ki nikoli ne razočara, ga pa je resnično vredno poskusiti tudi ob spremljavi svežih fig ali hrušk.

Hamburger special ½

Izdelek je narejen iz visokokakovostne mesnate slanine, prešane, toplotno obdelane, prekajene in pečene. Odlikuje ga lepa rožnato rdeča barva mesnatega dela slanine, značilna za razsoljeno meso ter omamen vonj in okus. S svojo specifično obliko in zlatorjavim zunanjim izgledom je odličen v sendvičih, kanapejih, narezkih in na picah.

Ogrska salama ½ za delikateso

Ogrska salama izstopa s svojo edinstveno uravnoteženo noto dima in značilnim intenzivnejšim okusom v obliki drobno mlete svinjine in slanine ter je brez alergenov, ojačevalcev arome in brez polifosfatov. Tradicionalno recepturo združimo z značilnim kraškim podnebjem in tako salami omogočimo, da dozori v izdelek vrhunske kakovosti. Če jo dodate slanim mafinom, boste ustvarili enostaven in zelo hiter, povrhu vsega pa še odličen prigrizek, naravnost izvrstna pa je tudi v piti s krompirjem in mocarelo.

Kmečki špek narezek 100g

Kmečki špek je primeren za ljubitelje tradicionalnih in domačih okusov. Pripravljen je iz svinjskega stegna brez kosti, s kožo in slanino. Med zorenjem, ki traja približno šest mesecev, se razvije sladek okus, vonj pa je značilen za zorjen pršut s prijetno noto po dimu. V obliki priročnega narezka sta svežina in polna aroma izdelka zagotovljena v vsakem trenutku. Odličen je s kremnim sirom v slanih profiterolih ali kot hrustljav dodatek na zapečeni polenti v kombinaciji z zelenjavo na žaru.

Kraški pršut narezek 100g

Z zorenjem, ki traja vsaj 12 mesecev, se izoblikuje prijetno ravnovesje, ki ga okusimo v elegantni rezini kraškega simbola pristnosti in tradicije. Nekako tako je, kot bi se podali na potovanje med brezčasne okuse in arome. Priročno pakiranje zagotavlja svežino in ohrani polno aromo, okus ter kakovost vse do trenutka, ko si zaželimo slastne rezine tega vrhunskega izdelka, katerega edini konzervans je naravna sol. Če za pogostitev pripravljate narezek, je zelenjava dobrodošla sestavina, saj doda element svežine. K pršutu se lepo podajo olive, poleti pa sta sveža rukola in češnjev paradižnik vsekakor popolna izbira.

Kraški zašink narezek 100g

Kraški zašink je, poleg Kraške pancete in Kraškega pršuta, del trojice gastronomskih biserov, ki predstavljajo simbol Krasa. Ugodni klimatski pogoji zagotavljajo zaželeno dinamiko sušenja in zorenja, kar se odraža v nežni teksturi rezine, polni aromi ter intenzivni rožnato rdeči barvi. Svežina je zagotovljena s pakiranjem v kontrolirani atmosferi, kar ohrani kakovost izdelka in zelo podaljša rok trajanja. Kulinarični mojstri ga obožujejo v spremljavi ovčjega sira kot dodatek rezancem ali njokom, sicer pa Kraški zašink s svojim enkratnim okusom čudovito obogati prenekatero jed, prepričajte se.

Kraški zašink kosi

Kraški zašink je s svojo značilno intenzivno rdečo mišičnino, prepleteno s slanino čiste bele barve, prava paša za oči. V prav vsaki rezini se skrivata predanost in znanje naših mojstrov, ki z ohranjanjem dolgoletne tradicije izdelujejo mesnino, na katero smo še posebej ponosni. Zvitki iz pečenih jajčevcev s kraškim zašinkom in zelišči so odlična predjed, ki jo lahko pripravimo tudi vnaprej, saj so zelo okusni tudi kot hladen prigrizek.

Kraški salamin 250g

Kraški salamin je izdelan iz skrbno izbranega, drobno mletega svinjskega mesa in je brez alergenov, ojačevalcev arome ter brez polifosfatov. Harmonija začinjenosti mu podari nadvse prijetno aromo, ob kateri nas brezskrbne misli popeljejo na prečudoviti Kras. Kraški salamin lahko uporabite kot dodatek kruhovim cmokom, v slanih pitah ali na kanapejih, možnosti je tako rekoč res veliko.