Družinska svinjska pečenka s hrustljavo kožico

Novo v naši ponudbi za hitra in nepozabna družinska kosila. Pripravite družinsko pojedino kot pravi kuharski mojstri. Družinska pečenka iz svinjskega kareja Pik Vrbovec Plus je že marinirana, soljena, fino uležana in blago začinjena. Je odlično sočna in izjemnega okusa. Pakirana je za 4 osebe. Vse kar potrebujete za odlično nedeljsko kosilo je pekač in 1 ura časa. Navdušeni boste nad rezultatom, saj bo vaša »hitra« domača svinjska pečenka enako okusna, kot v vaši najljubši gostilni. Ali pa še celo boljša.

Še nekaj receptov za pečenke

Prekajena pečenka z jabolčno-viskijevo glazuro: recept si oglejte tukaj!

prekajeno plece 700x400px

Pljučna pečenka: recept si oglejte tukaj!

pljucna pecenka 700x400px

Svinjska pečenka z gorčično-medeno glazuro: recept si oglejte tukaj!

svinjska pecenka fix 700x400px

Priprava

Pečenko samo odprete, postavite v primerno velik pekač s kožo navzgor, postavite v ogreto pečico na 230°C, po 15 minutah peke pa zmanjšate na 175°C. Za peko računajte 25 min za vsakih 0,5 kg mesa. Pečenke ni treba obračati in zalivati, da ostane sočna. Če pa želite jo lahko 2-krat zalijete z malo vroče vode, vina ali jušne osnove.

Če imate radi, da je meso rahlo rožnatega odtenka, pečete do središčne temperature med 65°C in 70°C, ko meso doseže 85°C pa je pečenka pečena.

Poleg pečenke lahko v istem pekaču pečete še na večje kose narezan slovenski krompir in slovensko čebulo. Zraven pa postrežete solato. Tako boste v dobri uri imeli na mizi pojedino za 4 lačne.

Po peki pečenko pokrijte s folijo in pustite odležati še 15 minut. V tem času uredite mizo in si nalijte kozarec rujnega, saj ste opravili težaško delo.

Banner Redni katalog 770x385px 2020 10 08 slike2 1

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se