Vodna in športna doživetja na reki Kolpi

Tokrat smo se podali na Dolenjsko, ki je zaradi ohranjene narave, mnogih kopalnih voda in vlaganja v razvoj turističnih destinacij, našla mesto v našem srcu. Predstavili vam bomo vodne kotičke ob Kolpi, ki smo jih tudi sami preizkusili, kjer se lahko to poletje osvežite na »naraven način«. Kot del družinskih počitnic ali izleta.

Fotka 1 Kopalisicie pri kampu Podzemelj
Fotka 2 Pustolovski park v kampu Podzemelj
Fotka 3 Pazite na svoje otroke in jim poleti zagotovite dovolj 1 tekociine

Naravna kopališča ob reki Kolpi

Reka Kolpa že dolga leta slovi po družini prijaznem naravnem kopališču, saj velja za eno najčistejših, pa tudi najtoplejših rek v Sloveniji. Ker je tok reke počasnejši, je ob njej več kopališč primernih za mulce. Tri kopališča, na katerih se je ekipa Kam z mulcem že okopala in se z družinami zabavala so: kopališče pri kampu Podzemelj, kjer priporočamo, da obiščete tudi z aktivnostmi bogat istoimenski kamp, izvir reke Krupe in ogled letala DC3 Dakota. Drugo kopališče se nahaja ob vasi Grgelj ob domačiji Lobič Malenca. Čudovito kopališče na Kolpi z mivkasto plažo, obilo sence, naravnimi bazenčki in malenkost hladnejšo vodo kot sicer na Kolpi. Tretje pa je kopališče Podbrežje pri Črnomlju, kjer imate ves dan zagotovljeno senco na vsaj delu plaže.

Doživetja na reki ali v njeni okolici

Reka Kolpa slovi tudi po mnogih aktivnostih, kot so spusti po reki v kanuju ali raftu. V kampu Podzemelj, pri domačiji Lobič Malenca si lahko izposodite kanuje. Prej preverite. V Dolu pred Strarim trgom pri Kolpi imajo organizirano izposojo kanujev in raftov ter otroško igrišče. V kampu Podzemelj ne izpustite pustolovskega parka, ki je narejen za velike in male pustolovce. Obiščite in si nakupite lokalne izdelke turističnih kmetij v okolici Kolpe, saj jih ni malo.

Nasveti za varno in brezskrbno kopanje v naravnih vodah

Kar nekaj slovenskih jezer je ogroženih tudi s strani kopalcev, zato priporočamo uporabo naravnih sončnih krem, ki niso škodljive za naravo. Za varna vodna doživetja družin pa sledite priporočilom za kopalce v naravnih kopalnih vodah v Sloveniji. Več o tem si preberite med nasveti, ki jih je pripravila NIJZ.

Ohranimo naravo in z njo naravne vode tudi za naše otroke!

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj