Velikonočni recepti
Tradicionalisti menijo, da ni prave velike noči brez tradicionalnih pisanic, potice, šunke in hrena. Sodobni recepti pa vsebujejo tudi še marsikaj drugega. Da boste letos svojim nadražjih pripravili posebno velikonočno pojedino smo za vas pripravili nabor okusnih receptov.
Gnezda iz rezancev z ohrovtovim pestom
Najbolj ključna sestavina velikonočne kulinarike so seveda jajca. Najbolj pogosto so zastopana s strani našemljenih pirhov, ki si jih radodarno izmenjujemo. Da pa ni potrebno jajc le lišpati, dokazuje izdatno zelena predjed - gnezdo iz rezancev z bogatim ohrovtovim pestom je izvrstna podlaga za prepeličje jajce na oko.
Oglejte si receptHrenovi štruklji s sirovo omako in masleno zelenjavo
Tudi hren je težkokategorni predstavnik velikonočnih pojedin, a marsikdo ob njem viha nos. Če ga skrijemo v mehke skutne štruklje, ki jim družbo delata bazenček nežne sirove omake in zelenjavna priloga iz korenja in graha, ga bodo vsi z veseljem snedli.
Oglejte si receptOmbre panna cotta z jagodami in belo čokolado
Kozarčki, ki vsebujejo jagodno panna cotto z belo čokolado že z izgledom vzamejo dih, okus te pa še sezuje.
Oglejte si receptPehtranove bombetke z jagodnim maslom
Velikonočni prazniki so kot nalašč, da si damo kuharskega duška. Pokukajmo izza strogih meja tradicije in obrnimo velikonočno mizo na glavo. V tem času se vse prevečkrat zgodi, da pehtran tlačimo le v potico. To drzno zelišče se namreč odlično počuti tudi v ekspresnih mehkih bombetkah, s svojim karakterjem pa se postavi po robu tudi svežemu jagodnemu maslu.
Oglejte si receptSolata s proseno kašo
Velikonočno štafeto prevzema solatka, v kateri se je nenavadno znašla prosena kaša. Čeprav se proso redko znajde v solatni skledi, je kot nalašč za druženje z motovilcem, lešniki in skodranim korenjem.
Oglejte si receptNazaj na stran Malega šefa.
Nazaj