Trije novi izdelki minute med inovacijami leta 2022

Letos so prejeli naziv inovativno živilo leta trije vrhunski izdelki iz Mercatorjeve linije Minute: solata Tribarvni miks s praženo zelenjavo, solata s polnozrnatim rižem, piščancem, zeleno in korenjem ter tribarvna kvinoja.

Banner Minute izdelki inovativnost 300x300px
Banner Minute izdelki inovativnost 300x300px3
Banner Minute izdelki inovativnost 300x300px2

Ob sodobnem načinu življenja nam za pripravo uravnoteženih obrokov velikokrat preprosto zmanjka časa. Pa vendar se od nas pričakuje, da smo dobro pripravljeni na vsakodnevne izzive. Zato so v Mercatorju IP med drugimi izdelki razvili tudi tri nove jedi Minute, ki predstavljajo prehransko bogat in energije poln obrok tudi takrat, ko se nam mudi, ko smo na poti ali v službi.

Pri snovanju novih jedi Minute so v Mercatorju IP izhajali iz že pozabljenih žit, ki so zaradi odličnih prehranskih vrednosti in preproste priprave ponovno v trendu.

Solata Tribarvni miks s praženo zelenjavo je sestavljena iz polnozrnatega riža, ajde, kvinoje in različne zelenjave. To solato lahko tudi pogrejemo ali jo ponudimo kot prilogo mesnim jedem.

Solata s polnozrnatim rižem, piščancem, zeleno in korenjem je vir beljakovin. Njena posebnost je dodatek medu, ki poveže okuse vseh sestavin.

Tribarvna kvinoja je sestavljena iz čičerike, kvinoje, oliv, koruze in rdečega fižola. Kvinoja je lahko prebavljiva žitarica, čičerika pa navduši z nizko vsebnostjo maščob. Pripravljena je kot uravnotežena malica v službi ali v šoli.

Izdelki Minute so zadnja leta stalnica med najbolj inovativnimi živili po oceni strokovne žirije Inštituta za nutricionistiko, ki vsako leto ocenjuje nova živila, ki so bila proizvedena v Sloveniji, in so bila uvedena na tržišče v zadnjem letu. Osnovna cilja tega nekomercialnega projekta sta ozaveščati potrošnike, da lažje prepoznajo nova, izboljšana živila, in spodbujati gospodarstvo pri razvoju živil z ugodnejšo hranilno sestavo.