Sladka paprika

Sem sladka paprika, elegantna dama, pri jedi vedno poskrbim za nekoliko slajši okus in privlačno barvo.

Mercator paprika324 324

Živijo! Pa sem končno na vrsti tudi jaz. Ko sem s kurkumo nazadnje opravljala o naših sosedah, mi je povedala, da ste pričeli z Revolucijo okusov in vsak mesec širite svoja obzorja. Če bi to vedela prej, bi se predstavila kot prva. Kakopak!

Že moji začetki pričajo o moji usodnosti. Ne, da me ljudje radi uporabljajo, brez mene enostavno ne gre! Ko sem v 16. stoletju prek trgovanja iz Mehike prišla na madžarske krožnike, sem povzročila pravo navdušenje. Madžari in Madžarke so me tako vzljubili, da sem postala najbolj pomembna začimba madžarske kuhinje. Verjetno bi kdo rekel: itak, saj se povsod meša zraven! Težko zanikam, saj se res odlično znajdem v različnih kombinacijah! 😉

Super se ujamem z vsemi »pozitivci« in tistimi, ki jih milina ne zmoti, četudi imajo radi intenziteto in moč. Vsi so navdušeni, ko se prepletam z jajčnimi jedmi, ribami in skuto, golažem, piščancem in paradižnikovo juho. Poskusite, navdušila vas bom! A naj bom povsem jasna. Je že res, da je za mojo rast potrebno veliko toplote, ampak, ko me uporabljate pri kuhanju, pazite, da me ne segrejete preveč. Vsebujem kar precej sladkorja, ki se lahko karamelizira.

mercator sladka paprika720 500

Saj imate raje sladko, kot grenko, ane? 😊

Sosede začimbe znajo povedati, da me včasih malo zanese; predvsem opravljam rada! Velikokrat se s prijateljicami dobim na kakšnem čveku, a najraje klepetam s črno kumino, ki mi vedno pove nekaj novega. Obvlada zdravo prehrano, punca je šefica!

Vabimo vas, da vstopite v čudovit svet začimb in zelišč, ki pričarajo zgodbe, o katerih bodo govorili še leta. Naj se revolucija začne že danes.

Kotanyi izdelki v spletni trgovini

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj