Radi delamo dobro

Mercator je ob svoji 70-letnici delovanja izvedel donatorski projekt Radi delamo dobro v 70 krajih po Sloveniji. Z donacijami 210 lokalnim društvom in organizacijam v teh krajih smo prispevati k boljši kakovost življenja, skupaj pa podelil 91.000 evrov.

mercaotr radidelamodobro324 324

V Sloveniji delujejo številna lokalna društva in organizacije, ki pomembno prispevajo k izboljšanju življenja predvsem v manjših krajih. Mercator je tako že 2014 prvič izvedel prvi projekt Radi delamo dobro. Ob svoji 70 obletnici 2019 pa smo akcijo ponovili. Želeli smo z donatorskimi sredstvi prispevati k prizadevanjem lokalnih skupnosti in tako tudi vračati lokalnemu okolju, v katerem delujemo.

Sodelovalo je 70 slovenskih krajev

Skupno se je 2019 za donacije v okviru projekta Radi delamo dobro potegovalo 210 društev, organizacij in zavodov. Projekt je večinoma potekal v Mercatorjevih manjših prodajalnah, po katerih je Mercator tudi najbolj poznan. Vsaka od teh trgovin zaradi svoje povezanosti s krajem predstavljajo najboljšega soseda v najbolj pravem pomenu besede in je najbolj primerna za izvedbo tovrstnega projekta.

Potrošniki so tako v izbranih Mercatorjevih trgovinah aprila 2019 ob nakupu prejeli žeton. Tega so oddali v posebne skrinjice in svoj glas namenili za enega od treh lokalnih društev, ki si po njihovem mnenju zasluži najvišjo donacijo. Po preštetih glasovih so prvouvrščena društva dobila po 1.000 evrov, drugouvrščena pa darilne kartice v vrednosti 200 evrov ter tretjeuvrščena darilne kartice v vrednosti 100 evrov.

Tina Bajde, vodja projekta Radi delamo dobro v Mercatorju, je ob začetku akcije izpostavila:

»Pozitiven lokalni odziv na projekt Radi delamo dobro v preteklih letih nas je spodbudil, da ob Mercatorjevem jubileju spet omogočimo, da se na lokalnem nivoju uresničijo ideje, za katere sicer ni sredstev. Tako smo v Mercatorju k sodelovanju v projektu povabili tiste organizacije, ki so močno vpete v lokalno okolje in so za prebivalce pomembne. Kot najboljši sosed se namreč potrjujemo tudi v tem, da vračamo dobro v okolje, v katerem delujemo. Glasovanje pa smo postavili v izbrane Mercatorjeve trgovine, ki ne služijo le za kakovostno preskrbo prebivalcev, ampak so tudi dnevno družabno stičišče krajank in krajanov.«

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj