Poletni izlet: reka Kokra v Prešernovem mestu

Izbira poletnih izletov se nagiba k svežini, senci in vodni zabavi. Podali smo se v osrčje  Gorenjske, mesto Kranj. Poleg tega, da mesto slovi po našem najpomembnejšem pesniku Francetu Prešernu, lahko ob starem mestnem jedru najdemo krožno učno pot v senci dreves in kar je za mulce najpomembnejše, v reki Kokri, ki teče čez mesto se lahko tudi okopamo, poigramo ali vsaj osvežimo na vroč poletni dan.

Fotka 1 1
Fotka 31
Fotka 3 1

Pohod po učni poti kanjona reke Kokre

Mesto Kranj se lahko pohvali z naravno znamenitostjo, ki leži pod mestnim središčem - kanjonom reke Kokre, po katerem je speljana kilometer in pol dolga učna pot, ki ponuja lahkoten sprehod v naravni senci in svežini »mestne« reke. Kanjon Kokre velja za dragoceno naravno znamenitost zaradi nastanka, značilnih površinskih procesov, pestrega živalstva in rastlinstva v reki in ob njej.

Naravna osvežitev ob bregovih reke Kokre

Višina vode je na bregovih reke ob suhem vremenu nizka in zato primerna za osvežitev za otroke, starše in hišne ljubljence. Okolica kanjona je bogata z rastlinjem, slišati je številne ptice, ki tu domujejo. Obisk kanjona reke Kokre je dobra rešitev za pobeg pred vročino, ki je predvsem v poletnih dneh v mestnih središčih stalnica.

Mesto našega največjega pesnika Franceta Prešerna

Staro mestno jedro Kranja, v katerem se srečujeta reki Sava in Kokra, ponuja bogato kulturno dediščino, ki v veliki meri temelji na slovenskem najpomembnejšem pesniku Prešernu, ki je v Kranju pustil pomemben pečat. Po starem mestnem jedru se lahko zapeljetete s kolesom ali pa se umirjeno sprehodite z vozičkom. Znamenitosti vredne ogleda v starem Kranju so nekdanja Stara pošta in znan gorenjski muzej Kranj s Prešernovo sobo v Prešernovem muzeju.

Pa imate… šola med poletnimi počitnicami, na izkustven in zabaven način.

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se