Lana in Neža - OŠ Montessori Maribor

Osnovna šola Montessori v Mariboru je druga osnovna šola v Sloveniji, ki deluje po metod, ki temelji na izkustvenem pridobivanju znanja. Vloga učitelja je, da na podlagi opazovanja otrok, njihovega dela in zanimanj pripravi okolje, iz katerega otrok zajema vsebine za svoj razvoj.

banner MaliSef 770x500px

Vsak otrok sledi svojemu ritmu in načrtu. Šolsko okolje je pripravljeno tako, da ohranja otrokovo veselje do učenja.

Oddelki so starostno mešani. V oddelku prve triade so otroci od prvega do tretjega razreda. V oddelku druge triade so otroci od četrtega do šestega razreda. V zadnji triadi pa bodo učenci od 7. do 9. razreda. Starostno mešane skupine so velika prednost, ker osnovnošolci zelo radi sodelujejo med seboj in se učijo drug od drugega. Prostori so prilagojeni pedagogiki montessori - v učilnicah tako ni tabel, v vsaki učilnici je kuhinja, imamo šolski pralni stroj, likalno desko … - saj so v življenje otrok dnevno vključene tudi dejavnosti vsakdanjega življenja in skrb za skupnost.

Otroci kuhajo, perejo, likajo, pripravijo prostor za kosilo (obedujejo v učilnicah), pometajo, čistijo … Veliko je tudi ročnega dela.

Sole 750x500 montessori

Lana in Neža bosta zastopali našo šolo!

Za kaj boste namenili sredstva, če zmaga vaša šola?

Sredstva bi namenili za izgradnjo zunanjega športnega igrišča.

720x360 banner mali sef glasovanje

Šole potrebujejo vaš glas!

Z nakupom izdelkov z oznako Moje znamke in oznako Mali šef glasujte za šolo svojega favorita in jim pomagajte do uresničitve šolskih projektov.

Glasuj in podpri!

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj