Najboljši kruh je v Mercatorju

Peki, ki pečejo odličen kruh za Mercatorjeve trgovine, vstajajo pred vami, da vam ga lahko v trgovini ponudimo svežega, hrustljavega in omamno dišečega vsak dan. Tako dobrega, da je – poleg zvestih kupcev, seveda – dobil že ogromno zlatih priznanj za kakovost.

mercator kruh324 324

V čem je skrivnost dobrega kruha?

Med najbolj priljubljenimi in nagrajenimi kruhi so tisti, ki jih peki potrpežljivo pripravljajo na tradicionalen način, s kvasnim nastavkom. Kislo testo, kot se tudi imenuje kvasni nastavek, je verjetno najstarejše znano sredstvo za vzhajanje, saj so ga poznali že stari Egipčani. Z dodajanjem naravnega kislega testa se zmanjša količina uporabljenega pekovskega kvasa, hkrati pa se ognemo uporabi aditivov.

Peki iz Pekarne Grosuplje so nam zaupali, kako ga pripravijo: »Kvasni nastavek ali predtesto zmešamo iz moke, vode in ščepca soli ter pustimo počivati vsaj pol dneva. Šele nato mu dodamo ostale sestavine in oblikujemo končno testo. S tako pripravo testa je mogoče najbolje izkoristiti naravne danosti sestavin in odkriti okus kruha, kakršnega so pekle naše babice.«

Tako pripravljene hlebce odlikujejo izjemna polnost okusa domačega belega kruha, izrazita aroma ter mehka in sočna sredica, obdana z mamljivo hrustljavo skorjo. Zaradi kvasnega nastavka kruh tudi dlje ohrani svojo svežino.

mercator kruh720 500

Zlata priznanja za odlično kakovost

V Mercatorjevi ponudbi je več kot 60 izdelkov z zlatimi priznanji za pekovske in slaščičarske izdelke. Med njimi so jih največ prejeli kruhi in pekovski izdelki Pekarne Grosuplje, ki so na voljo samo v Mercatorju.

Če vam bo med nakupovanjem kruha pogled uhajal tudi v vitrino s slaščičarskimi izdelki, vam posebej priporočamo z zlatim priznanjem nagrajene izdelke slaščičarskih mojstrov Mercatorjevega invalidskega podjetja: kokos kocke, torto pomaranča, torto z jabolkom in cimetom, orehovo in potratno potica ter »Kranjski kolaček« - slastni vaniljev rogljiček z maslom.

Kruh tudi za pristaše LCHF prehrane

Ste se lotili »low carb high fat« (LCHF) diete in se skušnjavam na krušnih policah izogibate v velikem loku? Pridite nazaj – tudi za vas imamo kruh! Pekovski mojstri Pekarne Grosuplje so za vas ustvarili LCHF kruhek Zdravko z zmanjšano vsebnostjo ogljikovih hidratov.

LCHF kruh


BIO kruh


Če imate raje BIO, lahko pri nas kupite odlična bio hlebčka iz pirine ali ovsene moke. Spoznajte prednosti obeh mok.

Bio kruh

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj