Mercatorjeva skuta - zmagovalka testa ZPS

V Mercatorju smo ponosni, da je na testu Zveze potrošnikov Slovenije med 11 vzorci skut različnih trgovskih in blagovnih znamk zmagala prav naša skuta, nepasirana in iz delno posnetega mleka. Z največ doseženimi točkami je pridobila oceno »zelo dobro«.

banner Mercator skuta ZPS 324x324px
Zmagovalna skuta s strani Zveze potrošnikov Slovenije

Zveza potrošnikov Slovenije je na testu preverila kemijske lastnosti, izvedla nekatere mikrobiološke preiskave in preverila senzorično kakovost. Pri končni oceni so upoštevali še skladnosti označbe in trajnostni vidik. Večina predpakiranih skut s trgovskih polic je izdelana po enakem tehnološkem postopku.

Naj še poudarimo, da naš zmagovalni izdelek izdelujejo Ljubljanske mlekarne. Ljubljanske mlekarne so vodilna mlekarna in največji grosist z mlekom in mlečnimi izdelki v Sloveniji. Med vsemi mlekarnami v Sloveniji odkupijo največ domačega mleka, pri čemer sodelujejo z več kot 2000 slovenskimi kmetijami. Za vsako cisterno mleka lahko s sistemom sledljivosti natančno ugotovijo, na kateri kmetiji je bilo mleko proizvedeno. Prav tako za vsak svoj izdelek natančno vedo, kako, kdaj in iz katerih surovin je bil proizveden.