Lovor

Že stari Rimljani so me razumeli kot simbol modrosti, notranjega miru in večne slave. Se spomnite najmogočnejših vladarjev, ki so nosili mogočne vence z mojih listov?

mercator lovor324 324

Ja, ja … prav imate - vaš ragu lahko z mojo pomočjo doseže večno slavo. 😊

No, pa saj je res, vedno sem zelen in dobre volje. Veste, da nisem kar tako brez razloga simbol zmage – zmagovalnost imam v krvi in zelo rad jo prenesem na vse jedi, ki me obkrožajo. Tudi poljubčke imam nadvse rad, zato nikar ne pozabite poljubiti kuharjev, ko na svojem krožniku zagledate moj čudovito zelen list. Ker zbujam tek, sem odlična izbira za vse tiste, ki imate težave z apetitom. Pri tem mi pomaga moja aromatičnost, ki skupaj z mojo samozavestjo in vztrajnostjo aromatizira še tiste najbolj dolgočasne jedi. Pa čisto nič nisem izbirčen, ujamem se z najrazličnejšimi sestavinami v vaši kuhinji. Mi ne verjamete? Recimo, s suhimi figami se odlično ujamem in ko smo skupaj, njihov okus postane še veliko bolj plemenit. Psst, pa še črvov jih ubranim. Ha, si me predstavljate, kako podim črve stran od fig? No, nikar se ne smejte preveč, suhe fige so hvaležne, vi pa tudi. 😊

Spoprijateljil sem se tudi z enolončnicami in jedmi, v katerih kraljuje zelje. Tudi sam sem sprva okleval, pa sem nato ugotovil, da je zelje v resnici izredno milo ter nežno in kar čaka na mojo energijo. Tako, verjamem, da zdaj o meni veste kar nekaj novih stvari in se ne bomo več gledali tako od daleč. Do takrat pa se grem skupaj z žafranom namakati v vročo kopel, saj oba obožujeva namakanje v vročih jedeh! Vas pa vabim v kuhinjo, da si prikuhate čisto svojo revolucijo okusov.

Vabimo vas, da vstopite v čudovit svet začimb in zelišč, ki pričarajo zgodbe, o katerih bodo govorili še leta. Naj se revolucija začne že danes.

Kotanyi izdelki v spletni trgovini

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj