Kurkuma

Živijo! Sem Kurkuma. Ufff, kako me žafran včasih ujezi! Ravno zdaj sva imela burno razpravo o tem, kdo se bolj ujame z morskimi jedmi. No, prav res je kar pravijo o njemu; čisto preveč bahav in zaverovan je sam vase. Srečo je treba deliti, se strinjate?

mercator kurkuma324 324

Sem eksotična Kurkuma, v Aziji me poznajo kot prinašalko sreče, saj že moja rumena barva vsakomur izriše kotičke ust v nasmeh. Ni čudno, da prijatelji zame pravijo, da sem kot najbolj pristna hipijevka iz šestdesetih, ki s svojimi oranžnimi supergami nenehno raziskuje skrite kotičke sveta. Res sem pravi multikulturnež, kar so sprva dodobra spoznali predvsem Indijci, v zadnjih letih pa sem zaželena dobesedno povsod. No, pa saj ne, da mi ne prija, od nekdaj sem bila rada v središču pozornosti.

Mimogrede, kako pogosto posežete po meni? Naj vam nekaj zaupam; najbolj učinkovita sem takrat, ko me uporabljate segreto ali v kombinaciji s črnim poprom. Odlično se podam piščančjim, ribjim ter zelenjavnim jedem, omakam ter enolončnicam, moja živahna barva pa poskrbi, da bo vaša pojedina tudi prava paša za oči. Pomagam vam lahko obarvati riž, gorčico, slaščice, maslo, margarino, sir, ostre, svetle omake, omlete, itd. Pa še prav poseben priokus prinaša moja prisotnost. Verjemite, odslej si boste pogosto zaželi moje družbe.

Mercator kurkuma720 500

Odlično sem ujamem s tistimi, ki izžarevajo toplo barvo in posebno energijo. Ni čudno, da je moja dobra prijateljica tudi elegantna sladka paprika, najboljša družba za prijeten ženski večer in revolucijo okusa!


Vabimo vas, da vstopite v čudovit svet začimb in zelišč, ki pričarajo zgodbe, o katerih bodo govorili še leta. Naj se revolucija začne že danes.

Kotanyi izdelki v spletni trgovini

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj