IZLET TEDNA: Jamnik

Jamnik je odlična izletniška točka za družine in ostale pohodnike vseh starosti in kondicij. Iz svojega vrha, ki meri 831 m nmv je primerna pohodniška točka za družine z otroki in psi. Vrh je pravi raj za ljubitelje dih jemajočih razgledov in pogledov po Škofjeloškem hribovju. Ob lepem vremenu pa se vidi vse do Karavank in Kamniško-Savinjski Alp.

Slika 2 3
Slika 3 2
Slika 4 1
Slika 5 1
Slika 6 1
Slika 8 1

Začetek na otroškem igrišču v Kropi

Po prihodu v Kropo zavijete levo na brezplačno parkirišče ob športnem parku z ograjenim otroških igriščem na prostorni zelenici in dvema piknik mizama. Tu se lahko otroci poigrajo pred ali po zaključku izleta.

Slika 1 6

Razgibana gozdna in senčna pot na Jamnik

Pohod se začne po poti mimo cerkve kroparske Matere Božje. Pot je ves čas razgibana – položna, navkreber, obdana z listjem in kamni in večino časa senčna. Ob poti malčke zabavajo gozdni palčki, potok brbotavček, zmajeva votlina, gozdne živali (od hroščev do voluharic) in številne ptice. Proti koncu poti boste zagledali idilično cerkvico na hribu Jamnik in pot nadaljevali ob cesti, ki jo boste po nekaj minutah zapustili in se odpravili levo po poti navzdol.

Na cilju – pri cerkvici na hribčku

Zadnji del poti vas vodi po potki skozi travnik do vrha Jamnika s cerkvico Sv. Primoža in Felicijana. Z 831 metrov nadmorske višine se vam odpira čudovit razgled na prelepo Gorenjsko – pogled seže na Karavanke, Kamniško-Savinjske Alpe in Škofjeloško hribovje. Ob lepem vremenu so pogledi z Jamnika naravnost čarobni.

Slika 7 1

Piknik na prostem in opazovanje živali

Ob cerkvici najdete piknik mize in klopce, kjer lahko pomalicate, kar ste si prinesli s seboj. Zaradi urejene okolice in travne površine, pa je okolica primerna tudi za piknik. 

V znamenju septembra - meseca otroka se še posebej posvetimo svojim malčkom. Čas je najdragocenejše darilo, ki jim ga lahko starši poklonimo, zato popoldneve in vikende posvetite preživljanju prostega časa z njimi. Za nego in skrb doma pa v mesecu otroka poskrbi prav posebna Mercatorjeva ponudba izdelkov Lumpi. 

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se