Izlet tedna: 3 aktivnosti ob reki Nadiži

Reka Nadiža velja za eno bolj mulcem prijaznih rek v Sloveniji, saj je poleti prijetno osvežilna in praviloma toplejša od njene bolj znane »sosede« Soče. Obisk tega prečudovitega, najbolj zahodnega dela Slovenije si lahko popestrite z najmanj tremi aktivnostmi.

IMG 5544 1
IMG 5611 1
IMG 5620 1

Kolesarjenje ob Nadiži

S kolesi se odpravite izlet od Podbele, mimo Kampa Nadiža do Nadiških korit. Pot ni dolga, je pa razgibana. Ima par mini vzponov, je makadamska, mnogi pritoki Nadiže pa vam popestrijo pot. Ob poti je tudi priložnost za osvežitev na katerem od naravnih kopališč ob reki Nadiži.

Obisk Napoleonovega mostu

Malo naprej od vasi Podbela, proti vasi Robidišče je na levi označeno parkirišče za Napoleonov most. Parkirišče je v sezoni plačljivo. Od parkirišča se dvignete nekaj deset metrov po cesti in zavijete proti bregi Nadiže. Kmalu boste zagledali Nepoleonov most čez Nadižo, ki naj bi bil zgrajen okrog 1812,v času Napoleonovih osvajalskih pohodov, zato tudi nosi njegovo ime. Pod njim je čudovit tolmun, ki je poleti primeren tudi za kopanje. Kopanje je zaradi težkega terena primerno za starejše mulce in odrasle.

Poletna osvežitev v Nadiži

Reka Nadiža ima poleti prijetno temperature in mnogo prodnatih naravnih kopališč. V njenem mirnem toku od Podbele do vsi Robič je kar nekaj primernih mest za osvežitev tudi za otroke.

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se