IDEJA ZA IZLET: OKROG ŠMARTINSKEGA JEZERA

Obiščite največje slovensko umetno jezero (po dolžini obale s kar 12 km) – Šmartinsko jezero pri Celju. Okrog njega  vodi lepo urejena sprehajalna in kolesarska pot z ekološkimi učnimi vsebinami, mimo otroških igral, z mostom čez jezero in do čolnarne, od koder lahko od pozne pomladi dalje uživate v številnih športnih aktivnostih na jezeru.

IMG 0262 e1525976524754
IMG 2336 2
IMG 2342 2
IMG 2349 1
image0 1

Priporočen čas obiska: pol dneva do cel dan

Zahtevnost: Izlet je primeren za otroke vseh starosti.

Dostop: štajersko avtocesto zapustite na izvozu za Žalec, prečkajte avtocesto in se peljite proti Lučam in sledite oznakam za Šmartinsko jezero. Parkirate lahko ob cesti v bližini otroškega igrišča in moderno urejenih javnih sanitarijah.

Naši razlogi za obisk Šmartinskega jezera:

Krožna, ekosistemska učna pot ob jezeru

Okrog jezera vodi ekosistemska učna pot, ki je polna drobnih doživetij, ki jih opazijo še posebej otroci. Na njem bodo našli “igrače”, ki jih lahko priskrbi le gozd – igranje s palčkami, iskanje rožic, opazovanje majhnih hroščev, mravelj.

IMG 2341 1

Odlično igrišče

Urejeno otroško igrišče leži v prijetni senci, kjer boste lahko z mulcei preživeli kar nekaj časa. V bližini igrišča se nahaja tudi ladjica Jezerska kraljica.

Številne aktivnosti na jezeru

Ob jezeru se nahaja klub, v katerem si lahko izposodite čoln, pedalin, kajak ali SUP. Na jezeru pa je mogoče tudi ribariti, poleti pa se v njem tudi osvežiti.

Opazovanje življenja v in ob jezeru

Ob vodi, naj bo zima ali poletje lahko preživimo kar nekaj časa, saj je poleg opazovanja ribic, čudovit že počitek in metanje kamenčkov v jezero, poleti pa pridejo na svoj račun tudi kopalci.

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj