Doživetje tedna: 5 družinskih kolesarskih izletov po Sloveniji

Družinsko kolesarjenje je ena boljših rekreacij za celo družino. Poleg skupnega aktivnega preživljanja časa pa je kolesarjenje tudi odlična popotnica za otrokov razvoj. Ponujamo vam nekaj idej za kolesarjenje po cestnih in makedamskih poteh, tistih v objemu gozda, gora, reke, jezera ali ob morju.

Bohinj
RIC Sava 1
sobosko jezero

1. Od Kranjske gore do Planice ali Belopeških jezer

Naš še vedno najljubši je kolesarski izlet z otrokom od Kranjske gore do Planice ali Belopeških jezer. Iz Kranjske Gore do tja vodi urejena kolesarska steza, ki jo obdajajo najlepši razgledi na okoliške hribe. Kolesarska pot nas vodi od Kranjske gore, prek nekdanjega mejnega prehoda v Ratečah do Belopeških jezer. Belopeška jezera so priljubljena izletniška točka tik za mejo, na Italijanski strani.  Če ne želite prečkati meje, pa v Ratečah zavijete proti Planici, vzdržljivi mulci pa lahko prikolesarijo celo do Tamarja.

2. kolesarske poti ob Bohinjskem jezeru.

S kolesom se pri Bohinju odpravite po urejeni kolesarski poti od Bohinjske Bistrice do Bohinjskega jezera (Ribčev Laz). Pot je lepo urejena, pelje preko travnikov in gozdov, na poti imate možnost počitka na klopcah ali ob Savi Bohinjki.

3. Od Izole do Kopra in Škocjanskega Zatoka

Če se odpravljate na Primorsko, prav do obale, imate kolesarskih poti na pretek. Zanimiva je pot od Izole do Kopra, saj se vozite po nekdanji asfaltirani lokalni cesti, ki pa je sedaj zaprta za promet. Izlet lahko v Kopru podaljšate do Škocjanskega zatoka in se prepustite opazovanju čudovite narave v zaledju našega največjega obalnega mesta.

4. Okoli Soboškega jezera in do dvorca Rakičan

Soboško jezero z Expanom predstavlja krasen kraj za družinski izlet. Kolesarji lahko v Expanu najamete kolesa in se z njim zapeljete okoli jezera do Dvorca Rakičan. Izposodite si lahko tudi sedeže za otroke, kolesa in čelade za samostojne mulce na kolesih pa le pripeljite s seboj.

5. Od RIC Sava do Tacna, Ljubljana

Na obrobju Ljubljane, vas ob Savi pričaka makadamska pot, primerna za celo družino. Ob poti boste našli kar nekaj igrišč, območje pa je znano tudi po konjeniških dejavnosti, tako da boste skupaj z otroki lahko občudovali konje. Pot zaključite v Tacnu in se vrnete po isti poti nazaj ali pa vsaj del poti po drugem bregu.

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj