Dolina Soče

Raziskujte z nami čudovit svet, ujet med smaragdno in bistro reko Sočo ter vrhovi Julijskih Alp, kjer se pripovedujejo zgodbe prve svetovne vojne.

Svet, zaznamovan s soško fronto, je zapisan s slovensko zgodovino in navdušuje s tradicionalno kulinariko, kar odraža pester izbor domačih jedi. Mednje sodijo Soška postrv, Sir Tolminc, Bovški sir, Kobariški štruklji in Bovški krafi.

Vsekakor pa ne smemo pozabiti na Bulje, Čompe s skuto, Friko in Poštokljo, saj njihov okus ostane za vedno nepozabljen. To pa še ne pomeni, da je neponovljiv. Zato boste slednje jedi še naprej spoznavali na našem Instagramu in Facebooku. Poleg čarobnega okusa in vonja vam bosta Tjaša in Blaž iz Midva kuhava še bolj približala Dolino Soče.

Avtohtonost jedi omogoča linja domačih izdelkov Radi imamo domače slovenskih dobaviteljev in pridelovalcev.

Recepti Midva kuhava iz izdelkov Radi imamo domače

Spoznajte in skuhajte recepte iz doline Soče.

bulje 4

Bulje s praženo repo

Bulje so kuhani cmoki iz koruzne moke in so značilni za širše območje Kobarida. Največkrat jih postrežemo s kislo repo ali zeljem ter ob bok klobasam. Svoje mesto na mizi so najpogosteje našle v prazničnem obdobju.

Na recept
compe s skuto 4

Čompe s skuto

Čompe s skuto je enostavna jed, ki izhaja iz bovškega. Sestavljajo jo le čompe, kot krompirju pravijo na onih koncih, ter nadev iz skute. V taki obliki jih postrežemo kot prilogo ali pa tudi kot samostojno jed.

Na recept
frika 4

Frika

Frika je sirna omleta, značilna za Posočje. Glavna zvezda v njej je odličen lokalni sir, ob kateremu se v mnogih različicah lahko zvrsti kup ostalih sestavin. Najbolj razširjena je varianta s krompirjem in jajci, kakršna je tudi ta.

Na recept
postoklja 4

Poštoklja

Poštoklja je pireju podobna priloga iz krompirja in svežega zelja ali druge zelenjave. Svoje ime je dobila zaradi načina priprave, saj kuhano zelenjavo pretlačimo, oz. “poštokamo”.

Na recept

Nazaj na izhodiščno stran o gastronomskih regijah Radi imamo domače

Gasronomske regije