Dobra izbira za dobro počutje

Ste se odločili živeti bolj kakovostno in zdravo? V Mercatorju vas podpiramo pri tej dobri odločitvi. Pripravili smo nabor kakovostnih izdelkov, s katerimi boste lažje dosegli svoje cilje.

V okviru našega projekta Dobra izbira smo skrbno izbrali izdelke tistih blagovnih znamk, ki razvijajo nove recepture v duhu izboljšanja kakovosti življenja. To so med drugim izdelki z manj ali brez sladkorja, z manj maščob, brez umetnih barvil in ojačevalcev okusa, z več vlakninami, brez konzervansov in tudi z biorazgradljivo embalažo.

Ne glede na to, če se boste za pozitivne spremembe v vašem življenju odločili ob začetku novega leta ali kje vmes, boste v Mercatorju našli izdelke, ki vam bodo pri tem v pomoč.

Izdelki z manj sladkorja

Znanstveniki vedno bolj ugotavljajo, da je lahko preveč sladkorja nevarno za telo. Prispeva ne samo k nabiranju odvečnih kilogramov, ampak tudi k številnim boleznim. Zato je omejevanje sladkorja v prehrani vedno dobra ideja. Posezite po izdelkih z zmanjšano vsebnostjo sladkorja ali brez sladkorja; vaše telo vam bo hvaležno.

Izdelki z manj maščob

Čeprav naše telo maščobe potrebuje za pravilno delovanje, pa moramo zaradi njihove visoke energijske vrednosti biti pri njihovem vnosu v telo zmerni. Maščobe naj bi tako predstavljale od 20-30 % skupnega vnosa hrane. Predvsem je pametno omejevati vnos nasičenih maščob, ki lahko zvišujejo holesterol v krvi in imajo tudi druge škodljive učinke. »Dobre« maščobe pa so tako imenovane esencialne maščobe, kar pomeni, da jih moramo zaužiti, saj jih telo rabi. Še posebej koristne so dolgoverižne omega-3 maščobne kisline. Vse to upoštevamo pri izbiri izdelkov, ki jih uvrščamo v naš nabor Dobra izbira.

01 dobraizbira 770x400px 01

Izdelki z več vlakninami

Prehranske vlaknine so pomemben del uravnotežene prehrane. So varovalne snovi, ki ugodno vplivajo na presnovo in splošno zdravje. Zato smo tudi izdelke z veliko vlakninami umestili med Dobre izbire za vaše telo.

Izdelki brez konzervansov

Konzervansi so snovi, ki preprečujejo kvarjenje hrane in širjenje pogosto nevarnih mikroorganizmov. Čeprav je tudi hrana s konzervansi varna – v EU so v uporabi le tisti konzervansi, ki jih odobri Evropska agencija za varno hrano (EFSA) – pa se prehranski strokovnjaki strinjajo, da je za človeško telo najbolj zdrava sveža, čim manj obdelana hrana. Tudi zato podpiramo blagovne znamke, ki ponujajo izdelke s čim manj konzervansi.

Biorazgradljiva embalaža

Vedno bolj je jasno, da bomo morali drastično omejiti uporabo embalaže za enkratno uporabo, saj ogroža naše okolje in prihodnost planeta. Če želite poskrbeti ne samo za svoje telo, ampak tudi okolje, v katerem živite, posezite po izdelkih v biorazgradljivi embalaži. Našli jih boste tudi v našem naboru Dobra izbira.


Vir: Prehrana.si

Oglejte si izbrane izdelke Dobra izbira v spletni trgovini. 

V spletno trgovino.
01 dobraizbira 770x400px sok

Sok Rauch Juice bar

Naravni sokovi Rauch različnih okusov iz 100 % svežega sadja. Sadje je neposredno stisnjeno, brez dodanega sladkorja, brez konzervansov in aditivov, pakirano v 100 % razgradljivi embalaži. Zagotovljeno dobra izbira.

Spletni nakup
01 dobraizbira 770x400px riz

Riž Gallo

Prav vsaka vrsta riža Gallo je dobra izbira visoke kakovosti. Ponujamo dolgo-zrnati riž posebne izbire, beli riž za rižote in integralni riž, ki je pripravljen že v 8 minutah. Riž Italijanskega porekla, pakiran v reciklirani embalaži in s trajnostnim razvojem.

V spletno trgovino
01 dobraizbira 770x400px cokolada

Čokalada Kandid

Čokolada s polno vrednostjo kakava in brez dodatnega sladkorja. Zdrava pregreha s 84 % kakava vsebuje visoko vrednost vlaknin in je primerna tudi za vegetarijance. Dobro izbiro lahko opravite med pomarančnim okusom temne čokolade, mlečno različico z mandlji ali preprosto temno čokolado.

Spletni nakup
01 dobraizbira 770x400px knorr2

Juha nas spomni na dom, juha nam pogreje tudi srce. Vstopite v svet Knorr juh, narejenih iz odličnih sestavin. 

Želim dostavo na dom
01 dobraizbira 770x400px LCA

Tekoči jogurt je odlična rešitev za okusen in preprost zajtrk ali malico. Poskusite izvrstne LCA jogurte Mlekarne Celeia.

Spletni nakup
01 dobraizbira 770x400px activia

Activia jogurt je odličen sadni izdelek brez sladkorja, ki bo poskrbel za odlično malico. Izberite dobro, izberite Activio.

V spletno trgovino
01 dobraizbira 770x400px maggi14

Jušna kocka nam je v odlično pomoč, ko želimo juhi dati tisto pikico na i. Poskusite bio Maggi zelenjavno in piščančjo kocko tudi vi.

01 dobraizbira 770x400px kruh

Ta izjemen polnozrnat mešani kruh je vir vlaknin, ima dodan vitamin D ter bogato mešanico semen, ki dopolnjujejo okus in hranljivost izdelka. Dodana semena oljne kadulje (Chia semena) in lanena semena so naraven vir omega 3 maščobnih kislin.

01 dobraizbira 770x400px easis2

Marmelade in džemi so odlična popestritev vsakodnevnega zajtrka. Še posebej, če so z manj ali nič sladkorja, tako jih lahko uživate brez slabe vesti. 

Spletni nakup
01 dobraizbira 770x400px basket

Prigrizki niso nujno vedno polni kalorij. Privoščite si odlične slane krekerje z okusom buče, hrustljave ajdove ali lanene ploščice, priporočamo pa tudi pirine palčke. Naj vas zapelje svet žitnih prigrizkov. 

Dostava na dom
01 dobraizbira 770x400px kakav2

Ste tudi vi ljubitelj kakava, čokoladnega napitka vseh mladih, ki ga mnogo obožujejo tudi kot odrasli? Super, od sedaj vam je na voljo s kar 30 % manj sladkorja. Je prava dobra izbrira.

Spletni nakup
01 dobraizbira 770x400px marmelade

Marmelade, narejene 100 % iz sadja so vedno Dobra izbira. Naj postanejo tudi vaša. Izbirate lahko med kar tremi božanskimi okusi. 

Spletni nakup
01 dobraizbira 770x400px sir2

Paški sir je vedno dobra izbira. Poleti na morju in doma jeseni, pozimi in spomladi. Uživajte v odličnem siru tudi vi.

V spletno trgovino

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se