Dobra izbira za dobro počutje

Ste se odločili živeti bolj kakovostno in zdravo? V Mercatorju vas podpiramo pri tej dobri odločitvi. Pripravili smo nabor kakovostnih izdelkov, s katerimi boste lažje dosegli svoje cilje.

mercator dobraizbira324 324

V okviru našega projekta Dobra izbira smo skrbno izbrali izdelke tistih blagovnih znamk, ki razvijajo nove recepture v duhu izboljšanja kakovosti življenja. To so med drugim izdelki z manj ali brez sladkorja, z manj maščob, brez umetnih barvil in ojačevalcev okusa, z več vlakninami, brez konzervansov in tudi z biorazgradljivo embalažo.

Ne glede na to, če se boste za pozitivne spremembe v vašem življenju odločili ob začetku novega leta ali kje vmes, boste v Mercatorju našli izdelke, ki vam bodo pri tem v pomoč.

Izdelki z manj sladkorja

Znanstveniki vedno bolj ugotavljajo, da je lahko preveč sladkorja nevarno za telo. Prispeva ne samo k nabiranju odvečnih kilogramov, ampak tudi k številnim boleznim. Zato je omejevanje sladkorja v prehrani vedno dobra ideja. Posezite po izdelkih z zmanjšano vsebnostjo sladkorja ali brez sladkorja; vaše telo vam bo hvaležno.

Izdelki z manj maščob

Čeprav naše telo maščobe potrebuje za pravilno delovanje, pa moramo zaradi njihove visoke energijske vrednosti biti pri njihovem vnosu v telo zmerni. Maščobe naj bi tako predstavljale od 20-30 % skupnega vnosa hrane. Predvsem je pametno omejevati vnos nasičenih maščob, ki lahko zvišujejo holesterol v krvi in imajo tudi druge škodljive učinke. »Dobre« maščobe pa so tako imenovane esencialne maščobe, kar pomeni, da jih moramo zaužiti, saj jih telo rabi. Še posebej koristne so dolgoverižne omega-3 maščobne kisline. Vse to upoštevamo pri izbiri izdelkov, ki jih uvrščamo v naš nabor Dobra izbira.

mercator dobraizbira720 500

Izdelki z več vlakninami

Prehranske vlaknine so pomemben del uravnotežene prehrane. So varovalne snovi, ki ugodno vplivajo na presnovo in splošno zdravje. Zato smo tudi izdelke z veliko vlakninami umestili med Dobre izbire za vaše telo.

Izdelki brez konzervansov

Konzervansi so snovi, ki preprečujejo kvarjenje hrane in širjenje pogosto nevarnih mikroorganizmov. Čeprav je tudi hrana s konzervansi varna – v EU so v uporabi le tisti konzervansi, ki jih odobri Evropska agencija za varno hrano (EFSA) – pa se prehranski strokovnjaki strinjajo, da je za človeško telo najbolj zdrava sveža, čim manj obdelana hrana. Tudi zato podpiramo blagovne znamke, ki ponujajo izdelke s čim manj konzervansi.

Biorazgradljiva embalaža

Vedno bolj je jasno, da bomo morali drastično omejiti uporabo embalaže za enkratno uporabo, saj ogroža naše okolje in prihodnost planeta. Če želite poskrbeti ne samo za svoje telo, ampak tudi okolje, v katerem živite, posezite po izdelkih v biorazgradljivi embalaži. Našli jih boste tudi v našem naboru Dobra izbira.


Vir: Prehrana.si

Želite več vsebin? Prijavite se na naše e-novice.

Prijavite se