Cimet

Oh, kako sem vesel, ko nastopi veseli december. Sem cimet, zasanjan sladkosned, ki zares obožuje božično-novoletne praznike, saj sem takrat v središču pozornosti. No, zakaj bi bil skromen, ko pa vsakemu, ki me spozna polepšam zimsko pravljico?

mercator cimet324 324

S ponosom se pohvalim, da sem ena najbolj aromatičnih začimb na svetu, zato ne preseneča, da so se nad menoj že tisočletja nazaj navduševali Feničani, Egipčani, pa tudi Kitajci. Ker jedem dajem tudi pikantno sladek okus, vsestransko kraljujem predvsem v indijski, maroški in karibski kuhinji, drugod po svetu pa me uporabljajo kot dopolnilo k različnim pecivom in sladicam.

Si predstavljate sladke piškote, jabolčno pito ali tople zimske napitke brez mene? No, saj imam rad sladko, ne rečem da ne, ampak v osnovi se raje stopim s kakšnim drugim okusom, ki ga moja unikatna aroma obogati in nadgradi. Zelo samozavestnega in odločnega se recimo počutim vsakič, ko sem gost v jutranji skodelici grenke kave!

Če te ima rada narava, te imajo radi vsi! Kot dišavnico, me lahko pogosto vidite v družbi ingverja, medu, klinčkov, muškata, kardamoma in drugih darov narave. Kaj boljšega, vam povem! V tem decembrskem času me lahko vidite oziroma zavohate skorajda povsod! Že sprehod po okrašenih uličicah, s katerih se vonjajo praznične dobrote, vas spominja name. Ampak pozor, naj vas ne skrbi! Ne vsebujem prav nič sladkorja, kalorij pa zanemarljivo malo. No, verjetno to reče vsak, ampak jaz vam obljubim, da je temu res tako.

mercator cimet720 500

Zaživite svojo revolucijo okusov! Ponosen sem na svoje Kotanyi prijateljice in prijatelje, ki so se vam predstavili v minulih mesecih. Skupaj z vami smo stopili iz cone udobja in tako kot vi, tudi mi poskusili nekaj povsem novega. Ste morda mislili, da sem že kdaj prej pisal blog? No, po tej izkušnji, razmišljam, da bi morda postal tudi pisatelj! ;)

Mercator cimer 2 720 500

Sedaj pa se mi že malo mudi na novoletno slavje, ko bom lahko z iskricami v očeh obudil vse lepe trenutke in nepozabne dogodke, ki so se letos zgodili. Vam povem, da jih v tako imenitni družbi zanimivih začimb, ni bilo malo. Vam pa želim vse dobro in še eno dobro začinjeno leto.

Vabimo vas, da vstopite v čudovit svet začimb in zelišč, ki pričarajo zgodbe, o katerih bodo govorili še leta. Naj se revolucija začne že danes.

Kotanyi izdelki v spletni trgovini

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj