Celje, Spodnja Savinjska in Šaleška dolina ter Laško

Od zgornjesavinjskih žlinkrofov do senenega mleka in izvrstnih mesnin. Bogato območje vas bo vedno znova navduševalo s pristnimi in avtohtonimi jedmi ter izdelki, ki vas bodo že s prvim nakupom prepričali. Izbrali smo nekaj receptov, ki jih je vredno poskusiti, v naši zbirki z rdečim srčkom, Radi imamo domače, pa najdete tudi izdelke, značilne za to gastronomsko območje. 

Recepti Midva kuhava iz izdelkov Radi imamo domače

Spoznajte recepte iz Celja, Spodnje Savinjske in Šaleške doline ter Laškega. 

krompirjev zos 700x400px

Krompirjev zos z rebrci

Krompirjev zos je bogata jed, saj poleg krompirja vsebuje tudi prežganje na ocvirkih in hrenovke. En sam krožnik te okrepča in da energijo za še tako hladen dan.

Na recept
skutini cmoki 700x400px n

Skutini cmoki v čežani

Koroška in Savinjska dolina sta znani po mečkanju sadja v čežane in ravno toliko po združevanju te čežane z različnimi prilogami iz testa.

Na recept
presni krapi 770x400px2

Presni krapi z malinovim prelivom

Krapi ali flancati so predhodniki krofov, skupaj pa predstavljajo sladke ambasadorje pustnega rajanja.

Na recept
suha juha 770x400px2

Suha juha

Kulinarični običaji Savinjske doline velijo, da se za pusta kuha suha juha. Kljub imenu je suha župa pretežno mokra, njen okus pa bogat zaradi krače, ki se kuha v njej.

Na recept

Nagradna igra

Sodelujte v Facebook nagradni igri »Gastronomske regije Slovenije«, ki poteka od 23. 2. do 28. 2. 2021 na naši Facebook strani.

Več o tem kako lahko sodelujete v Facebook nagradni igri »Gastronomske regije Slovenije«

Več

Nazaj na izhodiščno stran o gastronomskih regijah Radi imamo domače

Gasronomske regije