Avtohtona buča slovenska golica

Po zaslugi odličnih pridelovalcev buč in bučnega olja dobiva ta slovenska poljščina pomemben mednarodni pomen v kulinariki.

Slovenci smo lahko ponosni na svojo avtohtono sorto slovenska golica. Od poznega poletja do jeseni dozorevajo srednje veliki, ploščato okrogli plodovi. Dozorele buče so rumene barve z zelenimi progami in vsebujejo veliko semen. Lepo uspeva v dobro pognojenih tleh. Slovenska golica je buča, ki jo pridelujemo zaradi semena, ne zaradi plodov. Seme je golo, nima suhe lupine, zato ga pred predelavo v olje ni potrebno luščiti.

Ali ste vedeli? Ime golica izhaja iz dejstva, da je plod bogat z golimi semeni - brez suhe lupine.

En bučen pozdrav za slovensko golico!

RID ploscki zivali 8

Ime golica izhaja iz dejstva, da je plod bogat z golimi semeni- brez suhe lupine.

Izdelki slovenske golice Od nekdaj domače

Izdelki Od nekdaj naše so na policah posebej označeni, poiščite pa jih tudi v Spletni trgovini Mercator.

 Poskusite linijo avtohtonih izdelkov Radi imamo domače.

Vstopite v spletno trgovino

Nazaj na vstopno stran Od nekdaj naše

Nazaj