Adrenalinska doživetja tedna za otroke

Šola se je zaključila in začele so se šolske počitnice. Športna doživetja so najlepše darilo za otroke ob koncu leta. Poleg vpliva na motorni razvoj otroka, pomembno vplivajo tudi na njihov mentalni razvoj.

Po prav posebni polovici leta si tako starši kot otroci zaslužimo dober zaključek leta, zato vam v nadaljevanju predstavljamo tri zabavne adrenalinske ideje za aktivne družine po Sloveniji.

Slika 1 1
Slika 2 2
Slika 3 1

Zabava v pustolovskih parkih

Ena ljubših družinskih zabav so pustolovski parki v objemu gozda. V Sloveniji jih je večina oblikovanih tako, da se po njihovem poligonu lahko poda cela družina.  Potrebujete športne čevlje in oblačila in zamajali se boste po drevesni poti. Naši najljubši so Pustolovski park Postojna, Družinski park Stari trg in Pustolovski park v Kampu Menina

Zabava v “skate” in “pump track” parkih

Otroci se povečini navdušujejo nad vožjo in triki po zahtevnem poligonu, zato jih med družinskimi izleti po Sloveniji pogosto obiščemo. V Ljubljani jih je kar nekaj: Kolopark v Šiški, na Linhartovi ulici v Zupančičevi jami in čisto nov pri nakupovalnem središču Aleja. Eden redkih pravih skate parkov se nahaja za stavbo POP TV v Savskem naslelju. V Novi Gorici se nahaja skate park za malo bolj izkušene mulce. Ne smete pa izpustiti pump tracka v Viru pri Domžalah, Rušah in Medvodah.

Zabava v vodnih parkih

Najbolj poletno adrenalinsko doživetje pa so seveda vodni parki, ki jih najdemo kar nekaj v Sloveniji. Tista, ki so nam najbolj ostala v spominu so doživetja v Aqualuni v Termah Olimije, vodni park v Termah 3000 v Murski Soboti, vodni park v Termah Čatež ter Termah Paradiso v Brežicah pa tudi v Termah Topolšica.

Ob spoznavanju vseh zgoraj naštetih aktivnosti je pomembno, da so zraven starši, ki otroka varujejo in ga hkrati poučijo o varni uporabi športnih rekvizitov in adrenalinski zabavi.

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj