Uporaba spletnih piškotkov

  • Image

Politika o uporabi spletnih piškotkov

Spletišče Mercator uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih ob vašem prvem obisku naložimo v vaš brskalnik, zato, da vas lahko prepoznamo, ko se naslednič vrnete na našo spletno stran in vam nudimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Uporabljamo naslednje skupine piškotkov:

  • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
  • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
  • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka Servis Upravljavec Veljavnost Opis
_iCD2 www.mercator.si Mercator leto Shranjuje uporabnikovo soglasje za uporabo piškotkov za trenutno domeno.
PHPSESSID www.mercator.si Mercator seja Hranjenje vrednosti vaše seje na spremljevalnih spletiščih.
inopoll www.mercator.si Mercator seja Hranjenje vrednosti vaše seje na spremljevalnih spletiščih.
MERCSSOID www.mercator.si Mercator seja Omogoča prijavo v Moj Mercator.

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotka Servis Upravljavec Veljavnost Opis
_ga www.mercator.si Mercator 2 leti Statistika obiska spletne strani, pri čemer se podatki obdelujejo anonimno. Podatki niso na voljo tretjim osebam.
_gat www.mercator.si Mercator nekaj sekund Statistika obiska spletne strani, pri čemer se podatki obdelujejo anonimno. Podatki niso na voljo tretjim osebam.
_gid www.mercator.si Mercator dan Statistika obiska spletne strani, pri čemer se podatki obdelujejo anonimno. Podatki niso na voljo tretjim osebam.

Piškotki za trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Ime piškotka Servis Upravljavec Veljavnost Opis
_gat_t1 www.mercator.si Google Analytics 2 leti Statistika obiska spletne strani, pri čemer se podatki obdelujejo anonimno. Podatki so na voljo tretjim osebam.
_fbp www.mercator.si Facebook 3 mesece Prepozna brskalnike za namene zagotavljanja storitev oglaševanja in analitike spletnega mesta.

Veljavnost politike

Politika o uporabi spletnih piškotkov se uporablja od objave dalje do preklica oziroma morebitne spremembe. Pravila so bila zadnjič posodobljena 06. 01. 2020.