povejzokusom 1140x385 2jpg

Včasih se zdi, da je dobro pripravljena jed večja nagrada za kuharja kot za tistega, ki mu je namenjena. Že sama kuharija je lahko terapija. Utapljamo se v vonjavah in okusih. V lepih strukturah in barvah, ki se ovijajo okrog nas.

Vabljeni, da kaj slastnega zakuhate tudi vi in razveselite vaše najdražje. Skupaj s Petrom Kovačem - chefom restavracije Maxim bomo ustvarjali napozabne kulinarične poslasti in z okusom pripovedovali zgodbe.

Pridružite se nam in povejte z okusom tudi vi!

Kdo je Peter Kovač?

Peter Kopac2

Chefovsko mesto v restavraciji Maxim je nasledil od legendarnega slovenskega chefa Andreja Kuharja.

Sam prisega na tradicionalno francosko kuhinjo, v kateri je veliko masla, smetane, jušnih osnov in omak. Pri kuhanju uporablja sestavine najvišje kakovosti, iz katerih lahko izvabi najbolj iskrene okuse. Prisega na slovenske, lokalne sestavine, kjer je to le mogoče, in odkrito priznava, da so najboljša račja jetra iz Francije, najboljše rdeče kozice pa iz Italije.

Tudi njegova starša sta imela gostilno, zato ga na kuhinjo vežejo najlepši spomini.

Z nami bo delil šest receptov in razkril, zakaj se je odločil ravno zanje.

  • Povejte z okusom - piknik

    Počasi le prihajajo k nam tudi toplejši dnevi. Ko je vreme toplo in se letni čas obrača na poletje, se začne obdobje piknikov. Vsi se jih veselimo, saj piknik pomeni družinsko druženje v naravi, pečenje mesa, uživanje sveže zelenjave in sadja, kakšne športne igre, dobro glasbo itd.

  • Povejte z okusom - pomlad

    Pomlad je kot nalašč za obujanje tradicije in kulinarično eksperimentiranje. Tako, kot se narava prebudi iz zimskega spanja in se prenovljena razbohoti v vsej svoji lepoti, tako je tudi iskanje novih kulinaričnih navdihov v tradiciji lahko odlična osnova za izjemne recepte.