Banner Kuhanje in peka Minute 1140x400

SVEŽE ZA VAS. ŽE PRIPRAVLJENE MESNE JEDI ZA KUHO IN PEKO.

Sveže, že pripravljene mesne jedi za kuho in peko Minute ponujajo praktične in okusne rešitve za pripravo obrokov.

Vsak izdelek je skrbno pripravljen iz kakovostnega, že narezanega mesa polnjenega z nadevom ali pa gre za jed, nadevano z mesom, kar skrajša čas kuhanja in pečenja ter olajša pripravo domačih jedi. 

Jedi so brez dodanih konzervansov in predstavljajo praktično rešitev za pripravo tradicionalnih ali bolj sodobnih jedi za vsak dan ali ko želite presenetiti goste z nečim domačim, a časa za pripravo ni veliko.

 

 

Tvoj dan, tvoj okus, tvoja Minute izbira.

Goveje meso za vok (cca. 500 g)

Sočni trakci govejega mesa z rdečo in zeleno papriko ter porom se v voku v nekaj minutah prepečejo do popolne mehkobe, pri tem pa ohranijo svojo naravno sočnost. Dodatek sojine omake in izbranih začimb ustvari harmoničen preplet okusov, ki razvaja brbončice. Preprosta priprava tako v domačo kuhinjo prinese pravo razkošje azijske kulinarike.

Čas priprave: od 12 do 15 min

Priprava: Izdelek vzemite iz embalaže in ga v vroči ponvi ali voku z majhno količino olja pražite na srednje močni temperaturi 12–15 minut. Vmes občasno premešajte dokler meso ni popolnoma pečeno, zelenjava pa segreta. Središčna temperatura mesa mora doseči najmanj 63 °C.

Banner goveji vok Kuhanje in peka Minute 720x400px

Svinjsko meso za vok (cca. 500 g)

Svinjsko meso, narezano na tanke in nežne trakove, skupaj z rdečo in zeleno papriko, porom, sojino omako ter izbranimi začimbami tvori popolno osnovo za hitro pripravljeno jed. V vročem voku se vse sestavine v nekaj minutah prepečejo do popolne sočnosti – meso zadiši, dobi rahlo hrustljavo skorjico, v notranjosti pa ostane mehko in okusno. Tako nastane jed, ki v vsakem grižljaju združuje svežino zelenjave, aromo začimb in polnost okusa azijske kuhinje.

Čas priprave: od 6 do 8 min

Priprava: Izdelek vzemite iz embalaže in ga v vroči ponvi ali voku z majhno količino olja pražite na srednje močni temperaturi 6-8 minut. Vmes občasno premešajte dokler meso ni popolnoma pečeno, zelenjava pa segreta. Središčna temperatura mesa mora doseči najmanj 68 °C.

Banner Svinjski vok Kuhanje in peka Minute 720x400px4

Svinjski kare s šunko in sirom (cca. 600 g)

Svinjski kare s šunko in sirom Minute, začinjen in ovit s svinjsko mrežico je že pripravljen mesni zvitek, kjer se nežno svinjsko meso objema s topljeno kombinacijo sočne šunke in sira. Ob peki nastane zlato zapečena skorjica, ki ob prvem rezu razkrije mamljivo polnilo, iz katerega se razlijejo slastni okusi. To je popolna izbira za kosilo ali večerjo, ki združuje domačnost in razvajanje na krožniku.

Čas priprave: od 80 do 95 min

Priprava: Izdelek vzemite iz embalaže in ga v pečici pecite približno 65-75 minut pri temperaturi 150 °C, nato povišajte temperaturo na 190 °C in pecite še približno 15-20 minut. Središčna temperatura mesa mora doseči najmanj 68 °C.

Banner svnjski kare sunka sir Kuhanje in peka Minute 720x400px2

Sarme (cca. 400 g)

Sarme so klasična domača jed. Pripravljene so iz mletega mešanega mesa (govejega in svinjskega), z dodatkom riža, kock slanine in pražene čebule ter ovitega v liste kislega zelja. Ti zeljni zvitki se nato počasi kuhajo, da zelje postane mehko, nadev pa sočen. Med kuhanjem se okusi mesa, riža, slanine in kislega zelja prepletajo v pravo domačo harmonijo – takšno, kot bi jo pripravila babica!

Čas priprave: od 60 do 90 min

Priprava: Sarme vzemite iz embalaže in jih na zmerni temperaturi kuhajte približno 60-90 minut, da središčna temperatura mesa doseže najmanj 74 °C.

Banner Sarme Kuhanje in peka Minute 720x400px3

Pečenka svinjskega fileja s slanino (cca. 900 g)

Nežna svinjska pečenka iz fileja, ovita v hrustljavo slanino, se v pečici počasi zapeče do popolne sočnosti. Med peko se razvije bogat, aromatičen okus mesa, ki se združi z dimljenim pridihom slanine, kar ustvari pravo gurmansko doživetje. Ta klasična jed je idealna za posebne priložnosti ali razvajanje ob domači večerji.

Čas priprave: od 35 do 48 min

Priprava: Izdelek vzemite iz embalaže in ga v pečici pecite približno 30-40 minut pri temperaturi 150 °C, nato povišajte temperaturo na 190 °C in pecite še približno 5-8 minut. Središčna temperatura mesa mora doseči najmanj 68 °C.

Banner Pecenka svfileKuhanje in peka Minute 720x400px6

Mesna štruca (cca. 900 g)

Mesna štruca Minute je skrbno oblikovana kombinacija mletega svinjskega in govejega mesa z dodatkom pšeničnih drobtin, korenja, peteršilja ter izbranih začimb. Med peko se enakomerno zapeče do zlato rjave, hrustljave skorjice, notranjost pa ostane prijetno sočna in aromatična. Ta jed je preprost način za klasičen domač obrok, ki razveseli vsakega ljubitelja mesa.

Čas priprave: od 55 do 65 min

Priprava: Izdelek vzemite iz embalaže in ga v pečici pecite približno 45-50 minut pri temperaturi 160 °C, nato povišajte temperaturo na 200 °C in pecite še približno 10-15 minut. Središčna temperatura mesa mora doseči najmanj 74 °C.

Banner Mesna struca Kuhanje in peka Minute 720x400px7

Svinjski vrat brez kosti s kruhovim nadevom (cca. 1,5 kg)

Polnjen s hrustljavim in aromatičnim kruhovim nadevom, se sočen svinjski vrat brez kosti počasi peče do zlato rjave skorjice. Med peko se nežno meso in začinjen nadev združita v bogato harmonijo okusov, ki očara brbončice. Ta jed prinaša domačnost in polnost okusa, idealna za obrok z družino ali praznično mizo.

Čas priprave: od 75 do 95 min

Priprava: Izdelek vzemite iz embalaže in ga v pečici pecite približno 60-75 minut pri temperaturi 150 °C, nato povišajte temperaturo na 190 °C in pecite še približno 15-20 minut. Središčna temperatura mesa mora doseči najmanj 68 °C.

Banner svinjski vrat Kuhanje in peka Minute 720x400px5

Polnjene paprike (cca. 800 g)

Sočne paprike, polnjene z mletim govejim in svinjskim mesom, z rižem, praženo čebulo ter začimbami se počasi dušijo, da dosežejo popolno mehkobo in bogat okus. Po več kot uri kuhanja se sladek okus paprike prepleta z aromatičnim nadevom, ki objame brbončice. Ta klasična jed prinaša pravo domačnost in polnost okusa, ki jo občutimo pri vsakem grižljaju.

Čas priprave: od 60 do 80 min

Priprava: Polnjene paprike vzemite iz embalaže in jih na zmerni temperaturi kuhajte približno 60-80 minut, da središčna temperatura mesa doseže najmanj 74 °C.

Banner Kuhanje in peka Minute 720x400px3

Preverite ponudbo mesnih pripravkov Minute v spletni trgovini Mercator Online.

V spletno trgovino