Zlato polje

Izdelki Zlato polje so del slovenskih domov že 50 let. Marsikdo je zrasel ob naši zlati polenti in pšeničnem zdrobu Bebe. Ko najprej pomislimo na riž, je to skoraj zagotovo riž San’t Andrea Zlato polje v prepoznani rumeni embalaži. Skozi leta smo znamki dodali še testenine in žita za zajtrk Sport müsli.

Poiščite izdelke Zlato polje v spletni trgovini 

V spletno trgovino

Banner dobavitelji 720x400px 2022 11 17 tretji del9

Banner dobavitelji 720x400px 2022 11 17 tretji del10

Banner dobavitelji 720x400px 2022 11 17 tretji del11

Banner dobavitelji 720x400px 2022 11 17 tretji del12

Izdelki Zlato polje so del slovenskih domov že 50 let. Marsikdo je zrasel ob naši zlati polenti in pšeničnem zdrobu Bebe. Ko najprej pomislimo na riž, je to skoraj zagotovo riž San’t Andrea Zlato polje v prepoznani rumeni embalaži. Skozi leta smo znamki dodali še testenine in žita za zajtrk Sport müsli.

Vsa ta leta stremimo k visoki kakovosti, vračamo se k tradiciji in se hkrati obračamo k modernim prehranskim trendom. Naše poslanstvo danes je ponuditi polnovredne izbire za vsakodnevne obroke.

Riži Zlato polje

Riži Zlato polje ponujajo pester izbor izdelkov za vse okuse in za vse vrste jedi. Odlikuje jih kakovost najboljših sort riža, ki so vedno okusna izbira. Pri uporabi riža se moramo zavedati, da vsaka vrsta riža ni primerna za vsak recept, zato je pred uporabo dobro vedeti, katero sorto uporabiti za pripravo posameznih jedi.

  • Riž Sant' Andrea je odličen za pripravo prilog, rižot, sladic in solat ter je najbolj prodajana vrsta riža z veliko možnostmi uporabe.
  • Parboiled riž zaradi posebnega postopka toplotne obdelave se ta izdelek od klasičnega rjavega riža razlikuje tudi po tem, da ima za polovico krajši čas kuhanja. Odličen je za pripravo glavnih jedi, prilog in solat.
  • Basmati riž je imenovan tudi 'himalajski princ rižev', saj gre za enega najbolj cenjenih vrst rižev, ki raste izključno v dolinah porečja rek ob vznožju Himalaje. Zrna so ozka in dolga ter vsebujejo majhen delež škroba, zato so skuhana rahla in nežna ter se ne zlepijo. Basmati riž je odličnega okusa in vonja, primeren pa je za pripravo glavnih jedi, prilog in sladic.
  • Srednjezrnati riž za domače jedi in okroglozrnati riž v blazinici je zaradi svoje oblike zrn in vsebnosti škroba, najbolj primeren za nadeve, narastke in sladke jedi, predvsem klasične jedi naših babic, odličen pa je tudi v enolončnicah in mlečnih jedeh.

Testenine Zlato polje

Testenine Zlato polje odlikujejo skrbno izbrane naravne sestavine, saj so vsi naši izdelki narejeni iz pšenice durum, zato se testenin ne razkuhajo in imajo lepo rumeno barvo. Prepoznavne so po različnih oblikah in velikostih pakiranj, odlikuje pa jih tudi prvovrstna kakovost, saj ne vsebujejo umetnih dodatkov ali konzervansov.

  • Valjani široki rezanci z jajci so pripravljeni le v nekaj minutah, ponujajo pa okusen obrok, postreženi z različnimi omakami. Špinačni rezanci so narejeni z dodatkom špinače za polnovreden in okusen obrok. Za lep izgled na krožniku predlagamo, da jih pripravite z belimi omakami.
  • Jušne testenine fidelini in domači rezanci popestrijo bistre in kremne juhe, zelenjavne in mesne enolončnice ter obare. Z njimi ustvarimo pristno doživetje domačnosti.
  • 2 min špageti so tanjše durum testenine, pripravljene v zgolj 2 minutah. Za ljubitelje debelejše testenine so odlična izbira špageti št.7.
  • Jajčni polžki in jajčni navihančki Zlato polje so med najbolj priljubljenimi testeninami med slovenskimi potrošniki. Spiralno zavita oblika in rebrasta površina navihančkov ujame vsako vrsto omake, najbolj teknejo kot priloga, v enolončnicah in testeninskih solatah. 

Obiščite Pravljično vasico 2!

Več