Z'dežele

Da bo letošnja sezona okusna in bodo gosti ali pa samo vaši najbližji navdušeni nad vašimi mojstrovinami z žara, izberite in pripravite različne dobrote Z’ Dežele, s katerimi se boste izkazali kot najboljši žar mojster.

Za nepogrešljiv del gurmanskih užitkov si privoščite okusne, sočne žar dobrote z´dežele. Zagotavljamo vam, da se ne boste mogli upreti vonju in okusu naslednjih dobrot z žara:

Banner MZ Veseli valovi dobavitelj 720x400px
Banner MZ Veseli valovi dobavitelj 720x400px3
Banner MZ Veseli valovi dobavitelj 720x400px6
Banner MZ Veseli valovi dobavitelji 770x385px2

Goveji burger

Letošnja novost, ki vas bo navdušila je z´dežele goveji burger z angusom.  Vrhunska kakovost prvovrstne mlete govedine z angusom. Angus govedina je znana po svojo fini marmoriranosti mesa, kar pomeni, da je maščoba enakomerno razpršena po mesu. Ta marmorirana lastnost Angus goveda običajno ustvarja mehkejše, sočenjše in slastnejšo meso od drugih pasem. Kulinarično je zelo cenjena pri peki mesa, saj da maščoba, ki se opeče, mesu izjemen in poseben okus.

Klasik čevapčiči in pleskavice

Klasični čevapčiči Z´dežele so prava izbira za vse vrste piknikov. Čevapčiči so klasična jed z žara, pripravljena z mešanico kakovostnega svinjskega in govejega mesa, ki jih po tradiciji ponudimo s kajmakom v lepinji.

Pleskavica Z´dežele je klasična jed iz žara, pripravljena z mešanico kakovostnega svinjskega in govejega mesa ki jo ponudimo s kajmakom v lepinji. Za boljšo sočnost lahko pleskavico obdamo s slanino ali sirom in povijemo s svinjsko mrežico. Pleskavice pečemo na vsaki strani 4-5 minut odvisno kako zapečeno želimo

Sarajevski čevapčiči in pleskavice

Sarajevski čevapčiči so pripravljeni samo iz govejega mesa – z mleto govedino, obogateno z ravno pravo mero začimb. Ti čevapčiči so pravi žar šampioni, s katerimi se boste izkazali kot najboljši žar mojster.

Sarajevska pleskavica Z´dežele je pleskavica, ki je pripravljena samo iz govejega mesa in obogatena z ravno pravo mero začimb, prava žar šampijonka, z njo se boste izkazali kot najboljši žar mojster

Leskovački čevapčiči in pleskavice

Leskovački čevapčiči so pripravljeni z mešanico kakovostnega svinjskega in govejega mesa, z dodano začimbo v kateri je bolj izražen okus čebule. Po tradiciji jih ponudimo s kajmakom v lepinji.

Leskovačka pleskavica Z´dežele: je pripravljena iz mešanice kakovostnega svinjskega in govejega mesa, z dodano začimbo, v kateri je bolj izražen okus čebule. S prilogo ali hamburger štručko boste dosegli popoln okus mesa

Nasvet:

Pri peki čevapčičev moramo biti pozorni, da žar ni prevroč, kajti to bo povzročilo, da bodo čevapčiči zunaj zažgani, znotraj pa surovi. Pečemo jih približno 7 minut, seveda pa ne smemo pozabiti na obračanje – to naredimo takrat, ko se iz čevapčičev pocedi maščoba. Med peko jih ne zalivamo, ampak jih le nekajkrat obrnemo. Pečemo jih počasi, da so v prerezu rožnato rjavi. Zaradi predolgega ali prehitrega pečenja lahko postanejo gumijasti in izsušeni. Ko čevapčiče spečemo, jih za nekaj minut odstavimo v pokrito posodo in postrežemo še tople.

Oglejte si izdelke v spletni trgovini. 

V spletno trgovino.