Medex

Medex je pionir apiterapije, ki se zelo zavzema za izboljšanje življenj ljudi z inovativnimi prehranskimi dopolnili, ki temeljijo na čebeljih proizvodih. Spoštovanje čebel in razumevanje njihove pomembnosti za okolje pa prav tako izboljšuje naša življenja. Medexovi izdelki razkrivajo skrivnosti trdega dela čebel in so čisti čudež narave. Izdelani so v skladu z najvišjimi standardi kakovosti, pri tem pa upoštevajo zdravje in dobro počutje vseh – od otrok, delovno aktivnega prebivalstva do starejših.

Poiščite Medex izdelke v spletni trgovini

 

Banner Smeg Dobavitelji Izdelki 720x400px 2021 10 2819

Banner Smeg Dobavitelji Izdelki 720x400px 2021 10 2820

Banner Smeg Dobavitelji Izdelki 720x400px 2021 10 2817

Banner Smeg Dobavitelji Izdelki 720x400px 2021 10 2818

Banner Smeg Dobavitelji Izdelki 720x400px 2021 10 2821

Gelée royale junior, fiole, 10 x 9 ml

"Matični mleček Gelée royale Junior z naravnimi vitamini je več kot naravni ščit imunskega sistema otrok. Vsebuje 250 mg matičnega mlečka v eni steklenički, naravna vitamina C in E ter naravni beta karoten. Vitamini so skrbno izbrani in prilagojeni potrebam otrok. Gelée royale junior je slastnega okusa, zaradi močne oranžne barve, ki je posledica vsebnosti naravnega beta karotena, pa je tudi privlačen na pogled, zato ga otroci naravnost obožujejo. Ponudite jim ga pred polnovrednim zajtrkom, kot nagrado za urno vstajanje ali pa skupaj z njimi »nazdravite« novemu dnevu in pri tem izberite zase enega od izdelkov Gelée royale za odrasle. Izdelek je shranjen v stekleničke, ki so varne in enostavne za uporabo, hkrati pa ohranjajo in zagotavljajo tudi kakovost sestavin izdelka."

Gelée royale super, fiole, Medex, 10 x 9 ml

"Medex Gelée royale super vsebuje 1000 mg matičnega mlečka in vitamin D v raztopini in je brez konzervansov in umetnih arom. Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema in ga imenujejo tudi »sončni« vitamin. Je eden redkih vitaminov, ki ga naše telo lahko proizvaja samo, kar pa ne drži v jesensko-zimskih mesecih, ko smo veliko manj izpostavljeni sončnim žarkom. Zato je takrat priporočljivo, da ga v svoje telo vnašamo z ustrezno prehrano ali v obliki dodatkov. Z izdelkom Gelée royale super bo vaša prehrana še kakovostnejša, izzivi vsakdana pa lažje. Začnite ga uživati že danes ter poskrbite za naravno zaščito vašega imunskega sistema in dobro počutje."

Bio Gelée royale forte, fiole, Medex, 10 x 9 ml

"Medex bio Gelée royale forte je najmočnejši član medexove družine Gelée royale in vsebuje 1500 mg matičnega mlečka in vitamin C v agavinem sirupu. Je brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil. Bio Gelée royale forte je namenjen odraslim z zelo aktivnim, močno obremenjenim življenjskim slogom. Vse njegove sestavine so iz ekološke pridelave, saj vsebuje ekološko pridobljen matični mleček in vitamin C iz ekološko pridelane acerole, raztopljena v agavinem sirupu, prav tako iz ekološke pridelave. Agavin sirup odlikuje nizek glikemičen indeks (GI) in postaja vse bolj cenjeno živilo. Dodatno kakovost izdelka zagotavljata vitamin C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, in standardizirana vsebnost 10 HDA (10-hidroksi-2-decenojska kislina) v matičnem mlečku. 10 HDA je nenasičena maščobna kislina, ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje kot v matičnem mlečku, in je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka."

Bio Gelée royale forte , kapsule, 30 kapsul

"Kapsule Bio gelée royale forte so prehransko dopolnilo s 1000 mg matičnega mlečka iz ekološke pridelave v eni kapsuli. Liofilizirana (dehidrirana) oblika matičnega mlečka ohranja vse njegove naravne učinkovine in je odlična dopolnitev vsakodnevni prehrani. Priporočamo jih vsem, ki ste izpostavljeni večji telesni aktivnosti in drugim naporom. Izdelek je brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil. Primeren je tudi za vegetarijance."

Propolis kapljice na brezalkoholni bazi, kapljice, 15 ml

"Medex Propolis kapljice 10% propolisa v brezalkoholni raztopini. Brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil. Namenjen je za zunanjo uporabo ali nanos na ustno sluznico."

Propolis kapljice na alkoholni osnovi, 15 ml

"Medex Propolis kapljice 10% propolisa v alkoholni raztopini. Brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil. Že tradicionalno je znana uporaba kapljic, ki jih nakapamo na sladkorno kocko ali žlico medu."

Propolis oral junior na vodni osnovi, pršilo z aplikatorjem, 30 ml

"Medex propolis oral junior prišilo z aplikatorjem - 10% izvlečka propolisa v vodni raztopini in niacin. Propolis oral junior je posebej prilagojen našim najmlajšim. Izdelek poleg 10% izvlečka propolisa na vodni osnovi vsebuje še med, niacin, ki prispeva k ohranjanju zdravih sluznic in vodni izvleček žajblja."

Propolis oral na vodni osnovi, pršilo z aplikatorjem 30 ml

"Medex Propolis oral pršilo z aplikatorjev 10% izvlečka propolisa v vodni raztopini + niacin. Izdelek vsebuje poleg propolisa na vodni osnovi še med, ehinacejo, niacin, ki prispeva k ohranjanju zdravih sluznic, in vodni izvleček žajblja. V izdelku smo standardizirali ključne sestavine propolisa, bioflavonoide, ki rastline varujejo pred mikroorganizmi, in tako zagotovili njegovo stalno kakovost."

Propolis oral na alkoholni osnovi, pršilo z aplikatorjem, 30 ml

"Propolis oral vsebuje 7 % propolis v alkoholni raztopini, s standardizirano vrednostjo bioflavonoidov, in niacin. Niacin prispeva k ohranjanju zdravih sluznic, bioflavonoidi pa so rastlinska barvila, ki rastline ščitijo pred mikroorganizimi, in glavne učinkovine propolisa. Prav vsebnost bioflavonoidov določa kakovost propolisa, zato smo v Medexu standardizirali njeno vrednost v izdelkih in tako zagotovili njihovo stalno kakovost. Izdelek je brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil."

Propolis na alkoholni osnovi, pršilo, 30 ml

"Medex Propolis pršilo 7% propolisa v alkoholni raztopini in niacin - propolis kot ga poznate že od nekdaj. V priročnem pršilu in z dodanim niacinom, ki prispeva k ohranjanju zdravih sluznic. Izdelek je naraven, dobrega okusa in brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil."

Propolis C + Zn, šumenke, 20 šumečih tablet

"Medex Propolis C + Zn so šumeče tablete, s katerimi si boste hitro in enostavno pripravili okusen napitek. Z njim boste potešili žejo, telesu pa zagotovili tudi hranila, ki jih potrebuje za normalno delovanje imunskega sistema: dnevno priporočeno količino cinka in kar 625% priporočeno dnevno količino c vitamina. Šumeče tablete so slajene s stevijo in z majhno količino sladkorja, ki ga vsebuje izvleček propolisa. Za prijeten okus poskrbi aroma pomaranče, sončno rumeno pa napitek obarva barvilo naravnega izvora karoten."

Propolis forte, pastile, 18 pastil

"Medex Propolis forte pastile s propolisom ter vitaminoma A in C s sladilom. Brez konzervansov, barvil in umetnih arom. Moč propolisa v pastilah Propolis forte je dopolnjena z vitaminoma A in C, ki imata vlogo pri delovanju imunskega sistema, vitamin A pa prispeva k ohranjanju zdravih sluznic. Pastile Propolis forte naj ne manjkajo doma, v pisarni, na potovanjih, pri športnih aktivnostih ali ko si zaželite zgolj osvežiti dah. Primerne so tako za otroke kot za odrasle."

Propolis , bonboni, 30 bonbonov

"Medex Propolis bonboni s propolisom in vitaminom A in C s sladilom. Brez konzervansov, barvil in umetnih arom. V bombonih sta dodana vitamina A in C, ki imata vlogo pri delovanju imunskega sistema, vitamin A pa prispeva k ohranjanju zdravih sluznic. Bomboni Propolis so odličnega okusa, v katerem lahko uživate kjerkoli in kadarkoli. Pakirani v priročno embalažo so primerni ne le za uporabo doma, ampak tudi v službi ali ko ste na poti. Priporočamo jih tako odraslim kot otrokom."

Cvetni prah, prah, 150 g

"Medex Cvetni prah je vir beljakovin in prehranske vlaknine. Brez konzervansov in je naravni čebelji pridelek. Cvetni prah ali pelod čebele nabirajo na prašnikih cvetočih rastlin. Nabrani cvetni prah vlažijo s slino, medičino ali z medom iz svojega mednega želodčka, ga zvaljajo v grudice in obdajo s posebno ovojnico. Pelod je proteinsko najbogatejši vir rastline, namenjen njenemu razmnoževanju. Čebelam predstavlja pomemben vir beljakovin in je poleg medu in vode njihova glavna hrana. Vsebuje nujne sestavine za razvoj čebeljega zaroda in je osnovna surovina za proizvodnjo matičnega mlečka, potrebnega za prehrano čebelje matice. Zrnca cvetnega prahu predstavljajo vir beljakovin tudi za ljudi, saj je med beljakovinami, ki jih vsebuje cvetni prah, kar 50 % esencialnih aminokislin. To so aminokisline, ki jih moramo telesu zagotoviti s prehrano. Poleg beljakovin vsebuje cvetni prah tudi vlaknine, ki predstavljajo pomemben del uravnotežene prehrane."

Echinacea, sirup, 140 ml

"Sirup Echinacea na osnovi medu z ameriškim slamnikom, vitaminom C in propolisom je odlično dopolnilo za podporo imunskemu sitemu. Za vse, ki obožujete med in cenite blagodejne učinke eteričnih olj in naravnih rastlinskih izvlečkov. Ameriški slamnik in vitamin C imata vlogo pri delovanju imunskega sistema."

Smrekovi vršički, sirup, 150 ml

"Medexov sirup s smrekovimi vršički,, medom ter vitaminoma A in C je prava izbira za domačo lekarno. Smrekovi vršički so mladi poganjki smreke, ki so jih nabirale že naše babice in jih skupaj s sladkorjem ali medom nastavljale sončnim žarkom. V tako pridobljenem sirupu sta se popolnoma izgubila vonj po smoli in grenak okus vršičkov, zato je ostal priljubljen recept za domače spomladanske pripravke. Sirup deluje blagodejno za dihala in grlo, vitamin A in vitamin C imata vlogo pri delovanju imunskega sistema."

Žajbelj in islandski lišaj, raztopina z agavinim sirupom, 150 ml

"Medex Žajbelj in islandski lišaj - sirup z agavinim sirupom, žajbljem, islandskim lišajem ter vitaminoma A in C deluje blagodejno na dihala in je prava izbira za vse, ki se izogibate medu ali dodanemu sladkorju. Sirup je brez umetnih arom in sladil. Agavin sirup je živilo z nizkim glikemičnim indeksom. Pridobljen je iz agavinih listov in ima visok delež fruktoze. Naravna moč žajblja je znana in cenjena že od starega veka. Vsebuje eterično olje, hlapno, dišečo zmes spojin, netopnih v vodi, med katerimi je največ tujona. Vodni izvleček iz žajbljevih listov slednjega ne vsebuje, zato ga lahko uživajo tudi nosečnice in doječe matere. Pozitivne učinke islandskega lišaja so poznali že prvotni prebivalci Islandije. Znan tudi kot planinski mah raste predvsem v smrekovih gozdovih severnih dežel in na visokoležečih planinskih pašnikih, kjer je zrak najčistejši. Vitamin A in vitamin C imata vlogo pri delovanju imunskega sistem. Vitamin A prispeva k ohranjanju zdravih sluznic."

Multivitamin junior, sirup, 150 ml

"Medex Multivitamin junior medeni sirup z vitamini poskrbi za imunski sistem vaših najmlajših. Poleg medu vsebuje še vitamin A, vitamin C, D, B12 in vitamin B6 ki imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kost, zob in k normalni ravni kalcija v krvi. Tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B12 in vitamin B6 pripevajo k delovanju živčnega sistema. Tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B12 in vitamin B6 prispevajo k delovanju živčnega sistema. Pantotenska kislina, niacin, vitamin C, riboflavin, vitamin B6, vitamin B12 pa prispevajo k zmanjševanju in izčrpanosti. Vitamin B6 in vitamin B12 imata vlogo pri nastajanju rdečih krvničk."

Apisirup sirup

"Medex Apisirup® s propolisom, medom, materino dušico, slezom ter vitaminoma A in C je sirup, ki mu zaupate že desetletja. Je brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil. Apisirup® že več desetletij ohranja svoje mesto tako med Medexovimi izdelki kot pri potrošnikih. S timijanom za zdrava dihala, propolisom, vitaminom A, ki prispeva k ohranjanju zdravih sluznic, in vitaminom C z vlogo pri delovanju imunskega sistema, bo zagotovo navdušil tudi vas. Osnova Apisirupa® je med, ki mu v največji meri določa tudi okus. Timijan oz. materina dušica in slez, pa mu dajeta aromatičen pečatin blagodejne učinke na dihalne poti. Apisirup®je primeren tako za odrasle kot otroke, lahko ga uživate tudi zvečer in ponoči."

Apikompleks, mešanica z medom, 250 g

"Medex Apikompleks je okusna mešanica medu, matičnega mlečka, propolisa, cvetnega prahu, riboflavina (vitamin B2) in vitamin C. Brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil. Apikompleks® je več kot le žlička medu. Vsebuje najboljše, kar nam ponujajo čebele. Apikompleks mešanica z medom z originalno recepturo že skoraj 40 let navdušuje iz generacije v generacijo. Naj s svojo vitalnostjo prepriča tudi vas. Sestavine, ki čebelam zagotavljajo vsakodnevni delovni elan, lahko zaužijete po žlički ali umešane v toplem čaju. Apikompleks vsebuje tudi vitamin C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, in riboflavin (vitamin B2), ki prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk. Primeren je tako za odrasle kot otroke."

Apikompleks, bonboni, 30 bonbonov

"Medex Apikompleks bonboni s cvetnim prahom, propolisom, matičnim mlečkom, vitaminom C in riboflavinom (vitamin B2). S sladilom, za vse, ki ne smejo uživati medu, je odlična alternativa. Brez konzervansov, barvil, umetnih arom in dodanih sladkorjev. Z Apikompleks bomboni imate lahko ves čas pri sebi najboljše iz čebeljega panja. Apikompleks bomboni so zaradi svoje oblike praktični za uporabo zunaj doma, na potovanjih in dopustu. Ker ne vsebujejo medu, so primerni za vse, ki se medu iz kakršnega koli razloga izogibate. Poleg cvetnega prahu, propolisa in matičnega mlečka Apikompleks bomboni vsebujejo vitamin C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, in riboflavin (vitamin B2), ki prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk."

Med cvetlični 450g, 900g - poreklo Slovenija

"Cvetlični med prepoznamo po dokaj svetli barvi, prijetnemu vonju po sadju in medonosnih travniških cvetlicah. Njegov okus je srednje do močno, lahko tudi zelo sladek. Po večini je moten, le redkokdaj bister in hitro kristalizira. Kristalizacija je naraven pojav, ki ne povzroča kemičnih sprememb in ne vpliva na kakovost medu. Cvetlični med je priljubljen tako pri odraslih kot otrocih. Najpogosteje se ga uživa kot namaz na kruhu ali kot dodatek čaju, uporabite pa ga lahko tudi pri pripravi drugih, predvsem mlečnih jedi.
Prepoznate ga po etiketi s panjsko končnico z motivom ""Trpeči Jakob – zaščitnik čebelarjev"" iz leta 1876."

Med gozdni 450g, 900g poreklo Slovenija

"Gozdni med v sebi združuje najboljše, kar se skriva v gozdu. V gozdnem medu boste zaznali aromo po smoli, orehih, lešnikih, zeliščih, karamelu in suhem sadju. Od drugih vrst medu se razlikuje po posebni kemijski sestavi, saj je gozdni med naravna mešanica nektarskega in maninega medu. Lahko je moten ali bister ter tudi kristaliziran. Prepoznate ga po etiketi s panjsko končnico z motivom ""Žena, ki vleče moža iz gostilne."

Med akacijev 450g, 900g poreklo Slovenija

"Pridelek najzgodnejše paše čebele nabirajo v začetku meseca maja na dišečih belih akacijevih cvetovih. Njegova skoraj prozorna barva se preliva preko vodeno rumene do jantarjeve in zapeljuje z nežno aromo, podobno vanilji. Sladkoba in lahkoten okus sta mu nadela naziv »damski« med, ki ga obožujejo tudi otroci. Najslajša naravna razvada je primerna za namaze in nepogrešljiva kot sladilo v kavi ali čaju. Akacijev medu je bister, tekoč med, skoraj prozorne do rahlo jantarjeve barve. Kristalizira zelo počasi in se le redko strdi. Najslajši med vsemi vrstami medu. Vsebuje manjše količine cvetnega prahu kot ostale vrste medu. Za samostojno uživanje ali obogatitev različnih napitkov in jedi. Prepoznate ga po etiketi s panjsko končnico z motivom ""Ena žena pelje, druga nosi moža iz gostilne"" iz leta 1837."

Med lipov 450g, 900g poreklo Slovenija

"Lipov med ima zaradi svoje vrednosti prav posebno mesto med medovi. Je svetlo rumene barve, z značilnim vonjem po lipovem cvetju in izrazitim, dolgo trajajočim ter malo pekočim okusom po mentolu. Ni nujno vedno bister in po navadi hitro kristalizira.
Prepoznate ga po etiketi s panjsko končnico z motivom ""Čebelnjak, čebelarji in ogrebanje roja"" iz leta 1876."

Med kostanjev 450g, 900g poreklo Slovenija

"Kostanjev med je najbogatejši med s cvetnim prahom, zato ima še posebno vrednost in predstavlja odlično živilo v vaši prehrani. Velika količina cvetnega prahu mu daje nekoliko grenak okus, a tudi aromo, ki odlično dopolni okus slaščic, kave ali mlačnega mleka. Kostanjev med je vedno bister in le redko kristalizira. Prepoznali ga boste po temnejši rjavo rdeči ali jantarni barvi, nekoliko grenkem okusu in intenzivnem vonju po kostanjevem cvetju. S kostanjevim medom boste obogatili svojo prehrano, hkrati pa bodo jedi z njim dobile čisto posebno aromo. Nepogrešljiv je predvsem v hladnejših dneh, uživanje kostanjevega medu pred spanjem pa vas bo pospremilo v miren spanec. Prepoznate ga po etiketi s panjsko končnico z motivom ""Babji mlin"" je iz leta 1876 in izvira iz Selc v Selški dolini."

Zlati panj travniški med 450g

"Travniški med blagovne znamke Zlati panj pridelajo čebele iz nektarja ali medičine različnega travniškega cvetja. Med je slovenskega porekla in preverjene kakovosti. Cvetlični med je lahko svetlo rumene do rjave barve. Ima srednje do precej intenziven okus in prijeten vonj po travniku in zeliščih. Dokaj hitro kristalizira, pri čemer je kristalizacija lahko le delna. Zaradi svojega blagega okusa je še posebej priljubljen pri otrocih in starejših. Zlati panj planinski med 450 g Planinski med blagovne znamke Zlati panj vsebuje gozdni med, ki je mešanica nektarskega in maninega medu ter ima zaznavno aromo po smoli, orehih, lešnikih, zeliščih, karameli in suhem sadju. Navdušil vas bo s svojo gladko strukturo, močnim vonjem in polnim okusom."

Zlati panj lipov med 450g

"Lipov med blagovne znamke Zlati panj je med slovenskega porekla, ki je pridobil znak rdeče lastovke – simbol višje kakovosti. Višja kakovost se zagotavlja in vzdržuje z dodatnimi kontrolami proizvodnje in končnega izdelka na prodajnih policah, ki jih opravlja neodvisen certifikacijski organ, imenovan s strani MKO Republike Slovenije. Lipov med je svetlo rumene barve, z značilnim vonjem po lipovem cvetju in ima izrazit, dolgo trajajoč, malo pekoč okus po mentolu. Ni nujno vedno bister in po navadi hitro kristalizira."

Zlati panj akacijev med 450g

"Akacijev med je pridelek najzgodnejše paše. Čebele ga nabirajo v začetku meseca maja na dišečih belih akacijevih cvetovih. Njegova skoraj prozorna barva se preliva preko vodeno rumene do jantarjeve in zapeljuje z nežno aromo, podobno vanilji. Sladkoba in lahkoten okus sta mu nadela naziv »damski« med, ki ga obožujejo tudi otroci."

Med s sporočilom cvetlični 250g poreklo Slovenija

"Kaj je lepšega kot sladek med v prekrasni darilni embalaži z lepim sporočilom za vse. Kvaliteten cvetlični med je Medex ponudil v manjšem darilnem kozarčku v škatlici, da bodo vaše lepe šelje še slajše. Med praznični cvetlični 250 g poreklo Slovenija Prijazna novoletna voščila in sladek med so na voljo v omejeni izdaji cvetličnih medov z novoletnimi voščili - sončno in navdihujoče darilo za vaše prijatelje, poslovne partnerje in najdražje ob koncu leta."

Obiščite stran aktualnega programa zvestobe Vitapur. 

Več