Kras
Od 5. 9. do 18. 9. 2024
Kras zadovoljuje številne kupce z bogatim programom mesnih izdelkov in se uvršča med vodilna mesnopredelovalna podjetja v Sloveniji. O kakovosti seveda najbolje pričajo izdelki sami, potrjujejo pa jo tudi številna strokovna priznanja, ki so skozi vsa leta delovanja potrjevala njihovo predano delo in jih gnala naprej z željo in strastjo, da dosežejo najpomembnejši cilj – vaše zadovoljstvo.
Poiščite izdelke Kras v spletni trgovini Mercator Online.
V spletno trgovinoKRAŠKI PRŠUT (narezek, 100 g)
Z zorenjem, ki traja vsaj 12 mesecev, se izoblikuje prijetno ravnovesje, ki ga okusimo v elegantni rezini kraškega simbola pristnosti in tradicije.
Priročno pakiranje zagotavlja svežino in ohrani polno aromo, okus ter kakovost vse do trenutka, ko si zaželimo slastne rezine tega vrhunskega izdelka, katerega edini konzervans je naravna sol.
Če za pogostitev pripravljate narezek, je zelenjava dobrodošla sestavina, saj doda element svežine. K pršutu se lepo podajo olive, poleti pa sta sveža rukola in češnjev paradižnik vsekakor popolna izbira.
PEČEN PRŠUT (narezek, 100 g)
Pečen pršut je izdelek za sladokusce.
Dimljenje poteka na tradicionalen način z bukovimi sekanci, kar oblikuje značilen okus in aromo. Prepoznamo ga po rožnati barvi prereza ter zlatorjavem robu.
Priročno pakiranje zagotavlja svežino in ohrani polno aromo, okus in kakovost vse do trenutka, ko si zaželimo slastne rezine.
Poskusite ga v krompirjevem souffleju ali v kombinaciji zvitkov z mesom in sirom ter se pustite razvajati z vrhunsko kakovostjo Krasovega izdelka.
KMEČKI ŠPEK (narezek, 100 g)
Kmečki špek je primeren za ljubitelje tradicionalnih in domačih okusov.
Pripravljen je iz svinjskega stegna brez kosti, s kožo in slanino. Med zorenjem, ki traja približno šest mesecev, se razvije sladek okus, vonj pa je značilen za zorjen pršut s prijetno noto po dimu.
V obliki priročnega narezka sta svežina in polna aroma izdelka zagotovljena v vsakem trenutku.
Odličen je s kremnim sirom v slanih profiterolih ali kot hrustljav dodatek na zapečeni polenti v kombinaciji z zelenjavo na žaru.
PEČEN PRŠUT
Pečen pršut je na kožo pisan gurmanom s "karakterjem"; njegove nežne rezine namreč zapeljejo brbončice še tako zahtevnega okusa.
Vzemite si čas za pripravo in ga okusite v domačih raviolih, ko ste na tesnem s časom pa ni nič lažjega, a hkrati tako dobrega kot pita iz listnatega testa s pečenim pršutom.
KUHAN PRŠUT
Že več kot 20 let pri Krasu ohranjajo isto recepturo tega izdelka. Še vedno ga odlikuje nežen okus, blaga aroma in nežna rožnata barva prereza.
Primeren je za vse starosti ter za vsako priložnost.
S svojo svežino in lahkotnostjo se odlično poda k praktično vsaki jedi; v omaki z rezanci ali v kanelonih. Izjemno hitro lahko ustvarite tudi namaz iz pršuta, ki bo s svojo preprostostjo, obenem pa enkratnim okusom, zagotovo navdušil.
MORTADELA ELITA
Narejena je iz skrbno izbrane surovine z dodatkom kakovostnih začimb, kar ji daje poln in harmoničen okus.
Na voljo je v različnih oblikah, med katerimi bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji oliv in čilija.
Vse mortadele Kras so brez glutena in laktoze, brez dodanih mlečnih beljakovin, ojačevalcev arome ali barvil in so edine narejene v Sloveniji.
Elita je odlična v družbi kozjega sira s pestom ali v hladni solati s testeninami in popečenimi bučkami.
MORTADELA ELITA Z OLIVAMI
Večna dilema: z olivami ali brez?
Svežina zelene olive in njena hrustljavost je za sladokusce ključna, kajti kontrast grenkobe in sladkobe se v tej mortadeli zaokroži v čudovito ravnovesje okusov. Skrbno izbrana surovina in prave začimbe so temeljnega pomena, da se med pečenjem mortadele lahko razvijejo arome, ki ji dajejo poln in harmoničen okus.
Izberite jo za nadev v domačih raviolih v kombinaciji s parmezanom in prepričani smo, da boste več kot navdušeni.