Z E-oskrbo ni moja mama nikoli sama

Vas skrbi, ali so vaši starejši svojci doma varni? Rešitev je E-oskrba.

Zagotovite večjo varnost starejšim

Ste tudi vi pogosto ločeni od svojcev in vas skrbi, da jim ne bi mogli pravočasno pomagati, če bi se jim kaj zgodilo? Tudi v domačem okolju se pogosto zgodi, da starejši ali pa kronični bolniki padejo ali se nenadoma slabo počutijo in hitro potrebujejo nujno pomoč.

V Mercatorju se zavedamo, da so starejši, ko potrebujejo pomoč, pogosto prepuščeni sami sebi.

Skupaj s Telekomom Slovenije vam ponujamo rešitev. Storitev E-oskrba starejšim in kroničnim bolnikom olajša samostojno bivanje na domu, svojci pa ste lahko pomirjeni, da bodo v najkrajšem možnem času prejeli pomoč, ko jo bodo potrebovali.

Veliko starejših želi čim dlje bivati na svojem domu,  veliko pa jih čaka tudi na institucionalno varstvo. V teh primerih je za vas oziroma vaše svojce prava rešitev storitev E-oskrba, ki jo je Telekom Slovenije razvil, da bi starejši in kronični bolniki čim bolj samostojno in varno bivali na svojem domu.

Storitev zagotavlja stalno (24/7) povezavo z asistenčnim centrom oz. z zdravstvenim osebjem, ki zagotavlja ustrezno organizacijo pomoči v nujnih primerih. E-oskrba je socialno-varstveni servis, za izvajanje katerega so v Telekomu Slovenije pridobili tudi dovoljenje Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti.

Kako E-oskrba deluje?

Uporabnik ima na svojem domu nameščeno varovalno napravo, ki po obliki najbolj spominja na fiksni telefon z zvočnikom, mikrofonom in velikim gumbom; s pritiskom nanj se uporabnik na enostaven način takoj poveže z asistenčnim centrom.

Uporabnik se lahko z asistenčnim centrom povezuje tudi prek daljinskega prožilca ali detektorja padca, ki ju lahko nosi kot obesek okoli vratu ali kot zapestnico. Tako daljinski prožilec kot detektor padca sta vodoodporna, v obeh primerih je mogoče klic sprožiti fizično s pritiskom na gumb, ob tem pa detektor padca, ki je na telesu uporabnika, ko pade in obmiruje, samodejno vzpostavi povezavo z asistenčnim centrom, ki ustrezno ukrepa.

Zdravstveno osebje ob tako sproženem stiku nemudoma preveri, kaj se dogaja in poskrbi za medicinsko pomoč, če je ta potrebna. Če nujna pomoč ni potrebna (npr. da se uporabnik neprijetno počuti ali se ob zdrsu oz. padcu ne poškoduje ipd.), pa o tem zdravstveno osebje obvesti bližnje oz. svojce.

Z E-oskrbo je dom varno in sproščeno zavetje tudi starejšim in kroničnim bolnikom. 

Želite več vsebin? Prijavite se na naše e-novice.

Prijavite se