Bahlsen

Mi vam sladkamo življenje! Bahlsen - ponudba najboljših piškotov iz prvovrstnih surovin, že več kot 130 let. Bahlsen sta tudi liniji izdelkov Leibniz in Hit. Bahlsen je družinsko podjetje, ki prihaja iz nemškega Hannovra, kjer še vedno proizvajajo velik del v Evropi najbolj znanih in priljubljenih piškotov. 

Poiščite izdelke Bahlsen v spletni trgovini!

V spletno trgovino

Mi vam sladkamo življenje! Bahlsen - ponudba najboljših piškotov iz prvovrstnih surovin, že več kot 130 let.

Bahlsen je družinsko podjetje, ki prihaja iz nemškega Hannovra, kjer še vedno proizvajajo velik del v Evropi najbolj znanih in priljubljenih piškotov.

Bahlsen je že od nastanka l.1889 skrbel za velike premike v prehranski industriji: je pionir pri uvajanju tekočega traku v proizvodnji živil, izumitelj embalaže, ki dolgotrajno ohranja svežino. Tudi prvi, ki je v tistih časih revolucionarno oglaševal na danes vseprisotnih bilbordih.

Zanimivost: Bahlsen še danes ohranja na svojem logotipu oznako TET: tako so poimenovali svoj izum – embalažo, t.i. »povoščen papir«, ki zagotavlja dolgotrajno svežino. Naziv TET izvira iz starega Egipta in pomeni »večen«.

Najbolj prepoznavna in pri nas priljubljena je linija izdelkov Leibniz.

 

LEIBNIZ BUTTERKEKS

Najznamenitejši keksi, ki so v svoji več kot 130-letni zgodovini postali že sinonim za krhke kekse z izrazitim okusom masla. Še vedno je edini pravi Leibniz piškot tisti z 52 zobčki. Tudi v Sloveniji velja Leibniz že dolga leta za najbolj prodajane kekse v kategoriji suhih keksov brez dodatkov.

Zanimivost: Leibniz keksi so dobili ime po znamenitem meščanu mesta Hannover filozofu, matematiku in zgodovinarju Gottfriedu Wilhelmu Leibnizu.

Bahlsen ostaja zvest preizkušenim in priljubljenim recepturam, ki pa jih prilagaja sodobnim prehranskim usmeritvam. Dodatno h klasičnim maslenim Leibniz keksom najdete še:

  • Leibniz iz polnozrnate moke (Vollkorn Leibniz),
  • Leibniz s 30 % manj sladkorja (Leibniz light - slajeni s fruktozo),
  • Leibniz kakav ter
  • Leibniz ovseni kekse, ki še bolj sledijo aktualnim prehranskim priporočilom.