Ajdove testenine Moleum

Glavna sestavina TESTENIN MOLEUM so razmaščeni pšenični kalčki, ki imajo visoko vsebnost beljakovin, prehranskih vlaknin, vitaminov skupine B -  zlasti tiamina in mineralov - zlasti fosforja.

Banner MZ GZS izdelki 720x400px 2021 0151

Poiščite ajdove testenine iz razmaščenih pšeničnih kalčkov v spletni trgovini

Več

Visoka vsebnost beljakovin 

2 x več v primerjavi z običajnimi ajdovimi testeninami

Vir prehranske vlaknine

4 g / 100 g kuhane testenine

Pšenični kalčki so tudi najbogatejši naravni vir POLIAMINOV - naravnih organskih spojin s pomembno vlogo v razmnoževanju, rasti in preživetju celice, t.i. ANTI-AGEING UČINKOM (Vir: Nadège Minois, Didac Carmona-Gutierrez and Frank Madeo: Polyamines in aging and disease, National library of medicine, 2011). Študije na živalih so poleg kardioprotektivnih in anti- ageing učinkov potrdile tudi vpliv poliaminov na krepitev imunskega sistema.

Sposobnost sinteze poliaminov med presnovo v celicah se s staranjem hitro zmanjšuje, zato je za ohranjanje naše vitalnosti pomemben njihov vnos s hrano. Porcija TESTENIN MOLEUM pokrije približno četrtino dnevnih potreb odraslega po poliaminih.

Poliamini so vključeni v široko paleto procesov in celičnih odzivov, kot je prikazano na spodnji sliki ter imajo pomembno vlogo pri nadzoru celičnega življenja in smrti. (Vir: Muñoz-Esparza NC, Latorre-Moratalla ML, Comas-Basté O, Toro-Funes N, Veciana-Nogués MT, Vidal-Carou MC.: Poliamins in food, National library of medicine, 2019)

»Odloči se za« MOLEUM, ker veš, kaj ješ!

Še posebej pa priporočamo starostnikom, diabetikom, športnikom, ljudem s povečanimi potrebami po beljakovinah in tistim, ki ne uživajo živalskih beljakovin.

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se