Začasna Pika kartica

Takoj do ugodnosti

Pika po vasi meri zacasna

Začasna kartica je namenjena kupcem, ki še nimajo standardne (modre ali zelene) Pika kartice, omogoča takojšnje zbiranje pik in uveljavljanje Pikinih popustov, prejemanje pik ob plačilu s karticami ali gotovino; 1 EUR = 1 pika.

Začasna kartica

Bonitetna začasna Pika kartica je namenjena kupcem, ki še nimajo standardne Pika kartice.

Z začasno Pika kartico uveljavljate Pikine popuste in zbirate bonitetne pike, medtem ko čakate na vašo standardno Pika kartico (modro ali zeleno).

Izdaja začasne kartice

Izdaja začasne kartice je mogoča na blagajnah naslednjih prodajnih mest:

  • Mercatorjeve živilske prodajalne,
  • M Tehnika,
  • M holidays,
  • Modiana,
  • Maximarket,
  • Beautique,
  • Modna hiša in
  • Intersport.

Uporaba začasne kartice je mogoča na vseh prodajnih mestih vključenih v sistem Pika kartice.

Začasno kartico izdamo v obliki POS listka- slipa s številko začasne kartice, zloženega in vstavljenega v poseben nosilec.

Uporaba začasne kartice

Začasna kartica se uporablja pri nakupih z gotovino ali katerokoli drugo plačilno kartico, omogočamo vam tudi vpogled v stanje zbranih pik.

Začasna kartica z ročnim vpisom številke začasne kartice v POS terminal omogoča zbiranje bonitetnih pik in priznanje posebnih Pikinih popustov, NE omogoča pa unovčenja pik.

Vse zbrane bonitetne pike bodo avtomatično prepisane na račun novo izdane standardne Pika kartice, nanjo pa lahko prenesemo zbrane pike le iz ene začasne kartice in v okviru istega bonitetnega obdobja. V skladu s pravili bonitetnega sistema je zbrane bonitetne pike na standardni Pika kartici potrebno unovčiti do zaključka 6 mesečnega bonitetnega obdobja, ki traja od 1.2. do 31.7. in od 1.8. do 31.1.

Začasna kartica je veljavna 90 dni od njene izdaje oziroma do prve transakcije s standardno Pika kartico, izdano na istem računu. Po poteku veljavnosti se začasna kartica v sistemu ukine in nadaljnje zbiranje pik ni več mogoče.

Odgovornost uporabe ali izgube začasne kartice je na strani imetnika. Kartica je brezimenska, zato je ni mogoče preklicati ali ponovno izdati.

Avtomatični pripis zbranih pik iz začasne kartice na standardno Pika kartico ni možen, v kolikor je bila standardna Pika kartica izdana pred izdajo začasne kartice.

Zamenjava začasne kartice za standardno Pika kartico

Ob pridobitvi začasne kartice prosilec na prodajnem mestu obvezno izpolni obrazec, ki je obenem tudi pristopnica za avtomatično pridobitev modre gotovinske Pika kartice. Na pristopnico obvezno vpiše številko začasne kartice in osebne podatke, ga odtrga ter odda prodajnemu osebju. Izpolnjen obrazec prodajno osebje posreduje v Kontaktni center Mercator, kjer prosilcu uredijo izdajo modre Pika kartice.

Zeleno plačilno-kreditno Pika kartico pa lahko naročite tako, da izpolnite pristopnico za pridobitev kartice, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih. Na pristopnico vpišete številko začasne kartice in jo s pripadajočimi dokumenti posredujete na naslov: Poslovni sistem Mercator, d.d., Kontaktni center Mercator, Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana.