Začasna Pika kartica

Takoj do ugodnosti Header

Takoj do ugodnosti

Pika po vasi meri zacasna

Začasna kartica je namenjena kupcem, ki še nimajo standardne (modre ali zelene) Pika kartice, omogoča takojšnje zbiranje pik in uveljavljanje Pikinih popustov, prejemanje pik ob plačilu s karticami ali gotovino; 1 EUR = 1 pika.

Začasna kartica

Bonitetna začasna Pika kartica je namenjena kupcem, ki še nimajo standardne Pika kartice.

Z začasno Pika kartico uveljavljate Pikine popuste in zbirate bonitetne pike, medtem ko čakate na vašo standardno Pika kartico (modro ali zeleno).

Izdaja začasne kartice

Izdaja začasne kartice je mogoča na vseh blagajnah živilskih prodajaln Mercator, v franšiznih prodajalnah in prodajalnah M Tehnike.

Uporaba začasne kartice je mogoča na vseh prodajnih mestih vključenih v sistem Pika kartice.

Začasna kartica se izda v obliki POS listka – slipa, ki poleg številke kartice, vsebuje še črtno kodo. Na blagajni se koda začasne kartice enostavno odčita z ročnim čitalnikom, ali pa se številka začasne kartice ročno vnese v POS terminal.

Uporaba začasne kartice

Začasna kartica se uporablja za zbiranje pik pri nakupu z gotovino ali drugimi plačilno-kreditnimi karticami, vključno z debetnimi, omogočen pa je tudi vpogled v stanje zbranih pik.

Z začasno kartico se vam priznajo tudi vsi posebni Pikini popusti, NE omogoča pa unovčenja pik.

Vse zbrane bonitetne pike bodo avtomatično prepisane na račun novo izdane standardne Pika kartice, nanjo pa lahko prenesemo zbrane pike le iz ene začasne kartice in v okviru istega bonitetnega obdobja. V skladu s pravili bonitetnega sistema je zbrane bonitetne pike na standardni Pika kartici potrebno unovčiti do zaključka 6 mesečnega bonitetnega obdobja, ki traja od 1.2. do 31.7. in od 1.8. do 31.1.

Začasna kartica je veljavna 90 dni od njene izdaje oziroma do prve transakcije s standardno Pika kartico, izdano na istem računu. Po poteku veljavnosti se začasna kartica v sistemu ukine in nadaljnje zbiranje pik ni več mogoče.

Odgovornost uporabe ali izgube začasne kartice je na strani imetnika. Kartica je brezimenska, zato je ni mogoče preklicati ali ponovno izdati.

Avtomatični pripis zbranih pik iz začasne kartice na standardno Pika kartico ni možen, v kolikor je bila standardna Pika kartica izdana pred izdajo začasne kartice.

Zamenjava začasne kartice za standardno Pika kartico

Ob pridobitvi začasne kartice lahko takoj izpolnite obrazec za pridobitev modre gotovinske Pika kartice, ki ga prejmete na prodajnem mestu. Na pristopnico obvezno napišete številka začasne Pika kartice na za to označeno mesto ter svoje osebne podatke. Izpolnjen obrazec lahko oddate prodajnemu osebju ali pa ga pošljete na naslov Mercator d.o.o., Kontaktni center Mercator, Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana.
Zamenjavo začasne kartice za modro Pika kartico pa lahko opravite tudi preko spletnega obrazca tukaj.

V primeru, da želite začasno kartico zamenjati za zeleno plačilno-kreditno Pika kartico, pa vas prosimo, da izpolnite pristopnico za zeleno Pika kartico, ki je prav tako na voljo na vseh prodajnih mestih. Poleg osebnih podatkov ne pozabite na številko začasne Pika kartice in pristopnico s pripadajočimi dokumenti pošljite na naslov Mercator d.o.o., Kontaktni center Mercator, Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana. Obrazec za pridobitev zelene Pika kartice najdete tudi tukaj.