Mesečne obveznosti

Še nimate Pika kartice?

Naročilo kartice

Možnosti plačevanja

Na vsa vprašanja o SEPA direktnih obremenitvah vam bomo z veseljem odgovorili na brezplačni telefonski številki 080 20 80.

Poravnava mesečnih obveznosti

Vsak mesec vam bomo poslali obvestilo s povzetkom vaših nakupov. Obveznosti nato lahko poravnate na način, ki vam najbolj ustreza.

Odločite se lahko za prejemanje elektronskega obvestila, ki je brezplačno, ali za prejemanje tiskanega obvestila po pošti, ki se obračuna po veljavnem Stroškovniku Pika kartice.
Na dan zapadlosti plačila, ki ga opredeli vsak imetnik kartice sam ob predložitvi prošnje za kartico, morate poravnati svoje obveznosti oziroma zagotoviti kritje na računu.

Datum zapadlosti lahko enkrat letno v dogovoru z izdajateljem Pika kartice tudi zamenjate.

Za plačilo lahko izbirate med več možnostmi:

  • S plačilnim nalogom (UPN) za plačilo v bankah, na poštah ali preko spletne banke. Pomembno je, da uporabite pravilno referenčno številko (sklic) in kodo namena (CDBL), saj boste tako omogočili pravilno in pravočasno knjiženje vaše poravnave. Znesek nakažete na TRR račun Mercator d.o.o., odprt pri NLB, d.d., številka SI56 02923-0260861755.
  • Na Mercatorjevih prodajnih mestih (brez provizije). Vse poslovalnice, ki to dejavnost opravljajo, so opremljene s posebno nalepko. Postopek za poravnavo mesečnih obveznosti na Mercatorjevih prodajnih mestih je zelo preprost: blagajniku pokažete znesek na položnici ali poveste vsoto, ki jo želite poravnati, in izročite vašo plačilno-kreditno Pika kartico ter gotovino. Blagajnik vam nato izroči dokazilo o poravnavi obveznosti.
  • Preko SEPA direktne obremenitve na vašem osebnem bančnem računu. Za to morate izpolniti in podpisati obrazec Soglasje SDD in ga poslati po pošti na naslov Mercator d.o.o., Kontaktni center Mercator, Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana ali po e-pošti na naslov info@mercator.si.

Datum direktne obremenitve ali rok plačila obveznosti preko direktnih obremenitev se bo izvedel petnajsti dan po obračunu obveznosti. To pomeni, da bo datum plačila odvisen od vašega izbranega datuma za obračun, izključujoč sobote, nedelje in dela proste dneve.
O odprtju SEPA direktne obremenitve (SDD) iz naslova Pika kartice bomo vašo banko obvestili s prvim nalogom za plačilo obveznosti. Prav tako bomo za vas urejali spremembe v zvezi načinom plačila.
Obrazec izpolnite tudi v primeru, da spreminjate banko ali TRR in v primeru, da želite ukinitev SDD.
V kolikor imate direktno obremenitev že sklenjeno in sprejemate pravila SEPA, vam obrazca ni potrebno izpolnjevati.
Če želite ukiniti direktno obremenitev, lahko preidete na plačevanje preko univerzalnih plačilnih nalogov (UPN). V tem primeru bo datum plačila ostal isti, vi pa boste z naslednjim obvestilom o obveznostih prejeli UPN obrazec.