Z mulci s prstom po zemljevidu

Z mulci v karanteni sanjarimo tudi o obiskovanju tujih dežel. Nihče ne ve kdaj in kam se bomo lahko odpravili na naslednjo dogodivščino čez mejo, kar pa ne pomeni, da ne moremo sanjariti in s prstom po zemljevidu odkrivati novih dežel. Tuje dežele so lahko vir zanimivih idej kako popestriti dan z novim receptom za eksotično jed ali spoznavanje nenavadnih živali in rastlin. Če imate doma bolj umetniške duše, lahko skupaj upodobite najbolj znano znamenitost. Če so v družini ljubitelji logistike in prevoznih sredstev, pa skupaj poiščite najboljšo pot. Pa pojdimo!

fotka 1
Obujanje spominov.
fotka 4
Oglejte si dokumentarce o živalih.
fotka 9
Otroci naj narišejo znamenitost izbrane države.

Skupaj z mulci obujamo spomine in prelistamo fotoknjige in albume prejšnjih potovanj. Otroci obožujejo anekdote iz preteklih počitnic, tudi če se jih ne spomnijo ravno najboljše. Zagotovo jim bodo zanimive tudi fotografije vaših potovanj iz mladosti ter počitnic z babicami in dedki.

Na globusu ali v Atlasu izberemo novo državo po metodi »s prstom po zemljevidu«.  Če imate več otrok, si lahko vsak izbere svojo državo.

fotka 2
S prstom po zemljevidu.

Za izbrano državo na spletu poiščemo zanimive knjige o državah ali posnetke na spletu in si jih ogledamo skupaj z otroki. Vir posnetkov je lahko You Tube in videi uradnih turističnih organizacij, lahko pa poiščete katero od aktualnih popotniških serij na Travel Channel. Nam pa je še vedno zelo ljuba serija Globe Trekker, čeprav so njihove prve serije stare že 26 let.

V knjigi z živalmi preverimo katere so najbolj znane živali v tej državi. Odličen vir so dokumentarci o živalih na programih kot je Animal Planet ali National Geographic. Za mlajše mulce pa je super tudi risanka Brata Kratt. Preko Google 3D poskusimo najti žival in ujeti mulca z njo na našem telefonu. Kako to naredimo, si lahko pogledate v tem članku

Če so vaši mulci bolj umetniško nadarjeni, naj narišejo glavno znamenitost te države. 

 Mulce, ki obožujejo prevozna sredstva pa naj izdelajo "načrt poti". Pogovorimo se o vseh možnostih potovanja in ne pozabimo na javni prevoz, kot sta avtobus in vlak.

fotka 7
Otroci naj narišejo načrt poti, pri čemer naj upoštevajo vsa prevozna sredstva, tudi ladje in tramvaje.

Najdemo recept za pripravo (enostavne) lokalne jedi in popotniški dan s prstom po zemljevidu zaključimo z novo zanimivo jedjo na naši mizi. Preproste mednarodne jedi, ki se pogosto znajdejo na našem krožniku in pri katerih sodelujejo tudi otroci so Pad Thai, falafel in mehiške tortilje. V času karantene pa je naš mulc postal pravi Mali šef pri izdelavi domačega testa za pico.  

fotka 7 Priprava domaZe pice
Naj otroci sami pripravijo pico.