Sveže pečeno pri vas doma

Prav poseben občutek nas prevzame, ko si odrežemo kos sveže pečenega, še toplega  kruha. S kruhi iz Domače dopeke, ki jih do konca spečemo v domači pečici, lahko uživamo v zvoku hrustljave skorjice in vonjavah sveže pripravljenega kruha kadarkoli si zaželimo. Vsi kruhki so skrbno zameseni, delno pečeni in še vroči zapakirani v embalažo.

 

Priprava je enostavna:

  1. Kruh vzamemo iz embalaže in ga položimo na pekač.
  2. Pečico segrejemo na 200-220 °C.
  3. Pečemo 10-12 minut, ohladimo in uživamo.

Naročite preko spleta

V spletno trgovino
03 Mercator Kruh WEB 300x300 05

Krjavelj

Krjavelj je mešani kruh, narejen iz pšenične črne, polbele in ržene moke.

Pripravljen je po tradicionalni, dolgi metodi priprave testa z dodatkom naravnega kislega testa.

Kislo testo je mešanica  moke, vode in mlečnokislinskih bakterij, ki kruhu izboljšajo aromo, strukturo in svežino.

03 Mercator Kruh WEB 300x300 03

Krjavelj polnozrnati hlebček

Hlebček je pripravljen iz pšenične polnozrnate moke, z manjšim deležem pšenične polbele in ržene črne moke.

Narejen je po tradicionalnem postopku, s kislim testom, zaradi česar se zmanjša uporaba kvasa, dodajanje aditivov pa ni več potrebno, saj je kislo testo je naravni zaviralec plesni.

03 Mercator Kruh WEB 300x300 01

Krajcar beli domača dopeka

Ročno oblikovana štruca vsebuje pšenično belo moko in je narejena po posebni dolgotrajni pripravi testa s kvasnim nastavkom. 

Kvasni nastavek je pripravljen iz moke, vode in malo kvasa.

Preden se nastavek zamesi med ostale sestavine mora počivati vsaj 12 ur. Zato je kruh polnega okusa, ima izrazito aromo in ostane dalj časa svež.

03 Mercator Kruh WEB 300x300 02

Krajcar polbeli domača dopeka

Krajcar polbeli je izdelan s pšenično polbelo, rženo moko in dodatkom kvasnega nastavka.

Ko kvasni nastavek počiva, se zaradi delovanja mikroorganizmov in encimov v njem dogajajo spremembe, ki pozitivno vplivajo na senzorične lastnosti kruha.

Za izdelke, narejene s kvasnim nastavkom je značilna rahla, mehka in sočna sredica, ki se ne drobi.

03 Mercator Kruh WEB 300x300 04

Skorjavc domača dopeka

Skorjavc je dobil ime po svoji rustikalni, značilno napokani skorji, ki bo nastala tudi med peko v domači pečici.

Zaradi dodanega kvasnega nastavka, krompirjevih kosmičev ter pinjenca je Skorjavc še polnejšega okusa in bogatejše arome.

Odlično se bo podal k jedem na žlico, narezkom in namazom.

Sedaj je vsakdo lahko pek, dobrodošli v svoji pekarni.

Naročite preko spleta