Sveže pečeno pri vas doma

Prav poseben občutek nas prevzame, ko si odrežemo kos sveže pečenega, še toplega  kruha. S kruhi iz Domače dopeke, ki jih do konca spečemo v domači pečici, lahko uživamo v zvoku hrustljave skorjice in vonjavah sveže pripravljenega kruha kadarkoli si zaželimo. Vsi kruhki so skrbno zameseni, delno pečeni in še vroči zapakirani v embalažo.

 

Saveže pečeno v samo nekaj minutah

Domača dopeka žemelj in kajzeric v samo 3 korakih:

  1. Žemlje ali kajzerite vzamemo iz vrečke in jih položimo na pekač.
  2. Pečico segrejemo na 200-210 °C nato pecivo dopečemo v 5-6- minutah.
  3. Pustimo, da pecivo nekaj minut počiva in se ohladi.

Domača dopeka kruha v samo 3 korakih:

  1. Kruh vzamemo iz embalaže in ga položimo na pekač.
  2. Pečico segrejemo na 200-220 °C.
  3. Pečemo 10-12 minut, ohladimo in uživamo.

NOVO - Žemlje in kajzerice za domačo dopeko

Ni potrebno veliko, da se zbudimo s svežim vonjem hrustljavega  pekovskega peciva. Le malo volje in 5 minut. Poskusite žemljice in kajzerice za domačo dopeko. Specite doma v samo nekaj minutah.

Sedaj je vsakdo lahko pek, dobrodošli v svoji pekarni.

Naročite preko spleta
Kajzeriva in zemlja do domaco dopeko2

Žemlje in kajzerice za domačo dopeko

Žemlje in kajzerice za domačo dopeko so delno pečeni pekovski izdelki, ki jih skrbno pripravimo iz najboljše pšenične moke. Prepričala vas bo hrustljavo pečena skorjica s sočno in mehko sredico. Pripravljene so s kvasnim nastavkom, ki poskrbi za njihovo podaljšano svežino.

Pakirano pecivo je v polpečeni obliki, zato s kratko dopeko v domači kuhinji osvežimo aromo in pridobimo hrustljavo skorjico. Tako lahko kadarkoli v dnevu hitro in enostavno pridemo do sveže pečenih žemelj ali kajzeric. Pakirano pecivo (delno pečeno) ohranja svežino do 2 dni, v zmrzovalniku pa ga lahko hranimo do 6 mesecev.

Naj v vašem domu zadiši po sveže pečenem in hrustljavem pecivu.

03 Mercator Kruh WEB 300x300 05

Krjavelj

Krjavelj je mešani kruh, narejen iz pšenične črne, polbele in ržene moke.

Pripravljen je po tradicionalni, dolgi metodi priprave testa z dodatkom naravnega kislega testa.

Kislo testo je mešanica  moke, vode in mlečnokislinskih bakterij, ki kruhu izboljšajo aromo, strukturo in svežino.

03 Mercator Kruh WEB 300x300 03

Krjavelj polnozrnati hlebček

Hlebček je pripravljen iz pšenične polnozrnate moke, z manjšim deležem pšenične polbele in ržene črne moke.

Narejen je po tradicionalnem postopku, s kislim testom, zaradi česar se zmanjša uporaba kvasa, dodajanje aditivov pa ni več potrebno, saj je kislo testo je naravni zaviralec plesni.

03 Mercator Kruh WEB 300x300 01

Krajcar beli domača dopeka

Ročno oblikovana štruca vsebuje pšenično belo moko in je narejena po posebni dolgotrajni pripravi testa s kvasnim nastavkom. 

Kvasni nastavek je pripravljen iz moke, vode in malo kvasa.

Preden se nastavek zamesi med ostale sestavine mora počivati vsaj 12 ur. Zato je kruh polnega okusa, ima izrazito aromo in ostane dalj časa svež.

03 Mercator Kruh WEB 300x300 02

Krajcar polbeli domača dopeka

Krajcar polbeli je izdelan s pšenično polbelo, rženo moko in dodatkom kvasnega nastavka.

Ko kvasni nastavek počiva, se zaradi delovanja mikroorganizmov in encimov v njem dogajajo spremembe, ki pozitivno vplivajo na senzorične lastnosti kruha.

Za izdelke, narejene s kvasnim nastavkom je značilna rahla, mehka in sočna sredica, ki se ne drobi.

03 Mercator Kruh WEB 300x300 04

Skorjavc domača dopeka

Skorjavc je dobil ime po svoji rustikalni, značilno napokani skorji, ki bo nastala tudi med peko v domači pečici.

Zaradi dodanega kvasnega nastavka, krompirjevih kosmičev ter pinjenca je Skorjavc še polnejšega okusa in bogatejše arome.

Odlično se bo podal k jedem na žlico, narezkom in namazom.