Pokloni zvezek za 12 tisoč otrok v stiski

Vsak človek se kdaj v življenju znajde v težavah. Biti solidaren pomeni priskočiti na pomoč človeku, ko jo ta res potrebuje. Poti, da storimo dobro delo, pa je mnogo. In po njih srčno stopamo tudi v Mercatorju.

Banner Karitas Pokloni Zvezek 720x720px

Zato se v Mercatorju s ponosom pridružujemo humanitarni akciji Slovenske Karitas, ki zbira šolske potrebščine za 12.000 otrok v stiski. Bodite z nami tudi vi in v posebej označen nakupovalni voziček, ki ga najdete pri blagajnah naših trgovin, prispevajte zvezke ali šolske potrebščine za otroke v stiski. Akcija bo potekala od 8. maja do 15. julija 2020 v izbranih 255 Mercatorjevih prodajalnah po vsej Sloveniji.

  • Preverite seznam prodajaln tukaj.

Na Karitas se vsako leto obrnejo številne družine, ki potrebujejo pomoč tudi pri nakupu šolskih potrebščin. Največja težava v takih družinah je neredno in slabo plačano delo, bolezen enega izmed staršev, nenadne nesreče, slabi pogoji za bivanje in še bi lahko naštevali, kajti stiske ljudi imajo nešteto obrazov.

Glede na izkušnje iz zadnje gospodarske krize in glede na krizni čas, v katerega smo ujeti, pričakujemo, da bodo stiske letos samo še večje in hujše. Pomoč s šolskimi potrebščinami bo v jeseni zagotovo potrebovalo več kot 12.000 osnovnošolcev.

V letu 2019 se je zbralo več kot 30.000 zvezkov.

Letošnja že 12. zaporedna akcija Pokloni zvezek bo zaradi izrednih razmer potekala drugače. Z akcijo želimo zbrati čim več novih, velikih, črtanih zvezkov ter ostalih šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke, ki tudi v Sloveniji potrebujejo tovrstno pomoč.

Hkrati pa želimo tudi vse otroke spodbuditi k solidarnosti do sovrstnikov. K sodelovanju v akciji Pokloni zvezek so zato povabljeni vsi osnovnošolski otroci.

Vse podrobnosti lahko najdete tukaj.

Nekaj srčnimi misli s preteklih razglednic, namenjenim sovrstnikom, ki so v stiski:

Otroci so prejeli tudi e-razglednico, na katero doma zapišejo sporočilo, misel, pozdrav … in/ali narišejo risbo za skritega prijatelja v stiski, ki bo zvezek prejel. Razglednico tako vstavijo v poklonjeni zvezek.

  • Želim ti vesel in iskren nasmeh ob poklonu tega zvezka. Naj na tvojem obrazu vedno sije sonce.
  • Ko se nam zdi, da naše življenje razpada, se morda le na novo sestavlja v lepšo in bolj popolno sliko.
  • Želim ti, da boš zdrav in da boš dosegel cilje, ki si jih želiš.
  • morda ni vsak dan lep, a v vsakem dnevu je nekaj lepega.

»Vsi smo povabljeni, da pomagamo družinam in otrokom v stiski. Vsak človek se v življenju kdaj znajde v težavah. Biti solidaren pomeni priskočiti na pomoč človeku, ki te potrebuje. Načinov za dobro delo med sovrstniki je veliko. Lahko jim poklonimo zvezke, namenimo lepo misel, jim pomagamo pri učenju, …«

Želite več vsebin? Prijavite se na naše e-novice.

E-obvestila