Piščančji file nadevan s kranjsko klobaso

Nika in Nik iz Osnovne šole Preska Medvode sta pripravila piščančjo obaro, piščančji file nadevan s kranjsko klobaso, zelenjavno omako in krompirjeve njoke ter korenčkov muffin s Solo.

Mali sef 720x900px tekmovalci5
Nik in Nika iz Osnovne šole Preska Medvode

Sestavine in priprava

Piščančji file nadevan s kranjsko klobaso

-        File piščančjih prsi,

-        Kranjska klobasa,

-        Jajce,

-        Drobnjak,

-        Sol,

-        Parmezan.

Zarežemo file prsi tako, da dobimo žepek. Klobaso poparimo in jo zmiksamo. Klobaso in jajce zmešamo v maso, dodamo sveža zelišča in z njo nadevamo piščančje prsi. Prsi od zunaj začinimo, premažemo z maščobo in 10 min pečemo na 180 stopinj. Iz naribanega parmezana z zelišči pripravimo skorjico, piščanca vzamemo ven, nagrmadimo nanj parmezanovo zeliščno skorjico in pečemo še približno dve minuti.

Zelenjavna omaka

-        Jušna zelenjava,

-        Razna zelenjava,

-        Olivno olje,

-        Sol, poper, mleti česen

Zelenjavo prepražimo na malo maščobe in zalijemo z vročo vodo. In damo kuhati olupljen krompir v večjih kosih za njoke. Solimo. Ko je krompir kuhan, ga poberemo iz tekočine in ga pretlačimo za njoke.

Krompirjevi njokci

Krompir skuhamo v obari, ga poberemo ven in pretlačimo v plastično posodo. Cca 150 g krompirja in 150 g pirine moke zmešamo z jajcem in naredimo njoke. V omaki jih pokuhamo približno 5 minut.

Korenčkov muffin +sola

-        125 g olja,

-        125g sladkorja,

-        3 jajca,

-        380 g pirine moke,

-        Cca 75 g zmehčanega masla za muffine,

-        150 g grškega jogurta,

-        Sola pomaranča,

-        3 žlice Pecilniega praška

-        Maslo,

-        Čokolada,

-        Cimet,

-        Korenček 1 nariban in 2 vakumirana z nekoliko masla in začimbami in vanilijevem sladkorjem

 

Cimet, vanilijev sladkor, pomarančno lupino, limonino lupino, ščepec sladkorja, čokolado in žlico masla zvakumiramo in damo kuhati v lonec k zelenjavi. Kuhamo do mehkega.  Ko je korenje dovolj mehko, poberemo vrečko iz tekočine, vsebino vrečke pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Iz ostalih sestavin naredimo maso za muffine. In jih spečemo v namaščenih modelih.

Mali sef 720x540px 8 oddaja jedi7

Želite več vsebin? Prijavite se na naše e-novice.

Prijavite se