Jan in Kristian – OŠ Valentina Vodnika Ljubljana

Osnovna šola Valentina Vodnika se nahaja v Šiški. Je šola z dolgo tradicijo, saj njeni začetki segajo več kot 90 let nazaj.

LOGO 324x330

Za kaj bomo porabili sredstva?

Donacijska sredstva bi namenili za prenovo gospodinjske učilnice in za nakup umetne trave na šolskem igrišču.

Jan in Kristian, sta kuharska mojstra, ki bosta zastopala našo šolo! Bravo fanta, držimo pesti!

Valentin vodnik NOVA 3
Valentin vodnik

Ravnateljica šole je Vesna Žagar Gabrovšek. V šolskem letu 2020/21 jo obiskuje 762 učencev. Pouk se izvaja v treh stavbah: v »stari šoli« na Vodnikovi 162, kjer znanje pridobivajo učenci od 1. do 4. razreda, v »novi šoli«, ki je namenjena učencem od 5. do 9. razreda, ter v novi telovadnici, ki se prav tako nahaja na Adamičevi 16 in je namenjena vsem učencem.

Učenci so živahni, veseli, zanimivi, vedoželjni, aktivni, ustvarjalni, znajo biti prijazni in spoštljivi. Radi tekmujejo, raziskujejo, nastopajo, se ukvarjajo s športom, z glasbo, radi navezujejo stike, diskutirajo z odraslimi in izražajo svoja mnenja. Vsi, ki delamo na šoli, se trudimo, da jih učimo življenja. Tako jim poleg obveznega šolskega programa vsako leto ponudimo številne druge dejavnosti, v katerih lahko sodelujejo po lastnih željah in s katerimi širijo znanje izven meja šole, pa tudi izven meja države.

Valentin vodnik STARA 2

Zakaj ta projekt podpiramo?

Projekt podpiramo zato, ker se otroci preko zanimivih izzivov pri kuhanju učijo psihosocialnih veščin - komunikacije, sodelovanja, strpnosti, vztrajnosti, dajanja podpore drugemu in še bi lahko naštevali ...
Poleg tega, da se tekmovalci učijo in kažejo svoje znanje pri kuhanju, pokažejo tudi druge spretnosti ali pomanjkljivosti, tako kot je v vsakdanjem življenju. Mislimo, da v tem projektu ni toliko v ospredju tekmovalnost, temveč gre za odnose med otroki in željo po znanju. Ker slednjega pri otrocih primanjkuje, smo toliko bolj veseli, da lahko v tem projektu sodelujemo in ga podpremo z dvema našima predstavnikoma.

Kaj želimo svojima učencema?

Sodelujočima učencema želimo, da bi si pridobila čim več pozitivnih izkušenj, ki jima bodo koristile v vsakdanjem življenju. Seveda pa jima želimo tudi, da bi bila čim bolj uspešna.

720x360 banner mali sef glasovanje

Šole potrebujejo vaš glas!

Z nakupom izdelkov z oznako Moje znamke in oznako Mali šef glasujte za šolo svojega favorita in jim pomagajte do uresničitve šolskih projektov.

Glasuj in podpri!

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se