Miha in Vika – OŠ Turnišče

OŠ Turnišče bo v letu 2021 napolnila okroglih 60 let.

LOGO 324x329

Za kaj bomo porabili sredstva?

Donacijska sredstva bomo porabili za prenovo učilnic in garderobnih omaric.

Miha in Vika si bosta nadela predpasnike v imenu naše šole. Veselimo se njunih mojstrovin!

Šolski okoliš zajema vasi Turnišče, Gomilica, Nedelica in Renkovci. 65% naših učencev je vozačev, vendar število učencev v zadnjih nekaj letih počasi narašča. V letošnjem šolskem letu šolo obiskuje 259 učencev, ki so razporejeni v 15 rednih oddelkov in 3 oddelke podaljšanega bivanja. Sodelujemo v programu UNESCO šol, trudimo se biti EKO in ZDRAVA ŠOLA, smo raziskovalna šola in kulturna šola… Posvečamo se bralni in naravoslovno-matematični pismenosti. Smo podeželska šola, zato sodelujemo na vseh prireditvah, ki se dogajajo v občini.

Posvojili smo naravni spomenik in sicer rastišče sibirske perunike. V bližini šole pa se nahaja tudi čevljarski muzej, katerega so učenci skupaj z mentorico uredili in popisali inventar, ki je v njem. V zadnjem času smo aktivni tudi na področju astronomije, še večji zagon na tem področju pa smo dobili, ko smo dobili teleskop s katerim opazujemo, kaj se dogaja nad nami.

Skratka: radi se učimo, raziskujemo, nastopamo, tekmujemo tudi v oddajah kot je Mali šef Slovenije, kar je nov izziv. Ponosni smo na učenca, ki sta se samoiniciativno podala v »boj«).

OS Turnisce

Zakaj podpiramo ta projekt?

Ker spodbuja otroke, da razmišljajo o živilih, hrani, obrokih in spoznajo, da ni vse samo po sebi umevno kar »pride« na krožnik, da za tem stoji trdo delo cele verige ljudi in drugih deležnikov. Če bi se vsi tega zavedali, bi bil verjetno tudi odnos do hrane drugačen.

Kaj želimo svojima učencema?

Svojima učencema želimo, da dokažeta, tekmujeta po svojih najboljših močeh in da zmagata.

720x360 banner mali sef glasovanje

Šole potrebujejo vaš glas!

Z nakupom izdelkov z oznako Moje znamke in oznako Mali šef glasujte za šolo svojega favorita in jim pomagajte do uresničitve šolskih projektov.

Glasuj in podpri!

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se