Aljaž in Katarina – OŠ Marije Vere Kamnik

Osnovna šola Marije Vere ima naziv EKO, ZDRAVA in KULTURNA šola. Sodelujemo v Unesco Asp net mreži in v številnih projektih, tekmovanjih, natečajih.

LOGO 324x325

Za kaj bomo porabili sredstva?

Donacijska sredstva bomo porabili za prenovo učilnice za gospodinjstvo.

Aljaž in Katarina sta kuharska mojstra, ki bosta zastopala našo šolo! Ponosni smo na vaju!

OS kamnik 1
OS kamnik

Šola leži na južnem delu mesta Kamnika. Do leta 1955 so otroci obiskovali šolo v 3 km oddaljenem mestu. Število otrok je v naslednjih desetletij naraščalo in leta 1986 je bila ustanovljena samostojna OŠ Duplica, ki se je 1989 preimenovala v OŠ Marije Vere. Marija Vera je bila prva slovenska akademsko izobražena igralka, tudi režiserka in vzgojiteljica.

Našo šolo zdaj obiskuje 563 učencev od 1. do 9. razreda. V letošnjem šolskem letu smo razpisali mednarodni likovni natečaj za učence OŠ z naslovom »POKRAJINA«. Na šoli deluje tudi Šolsko športno društvo Prvak, ki spodbuja učence h gibanju: Šolsko kulturno društvo Verine zvezdice pa povezuje učence, ki plešejo, pojejo in igrajo v mjuziklih.

OS Kamnik

Zakaj podpiramo ta projekt?

Učenci se s kuhanjem učimo, spoznavamo različne sestavine, okuse, teksture in recepte, obenem pa razvijamo pomembne veščine, ki nam bodo pomagale tudi na drugih področjih življenja, vse od ekipnega sodelovanja do odločnosti in samostojnosti.

Kaj želimo svojima učencema?

Živimo v novem tisočletju, ki od nas zahteva ustvarjalnost, inovativnost, kritično razmišljanje, odlične socialne spretnosti, sposobnosti pogostejšega spreminjanja in prilagajanja. Vendar še vedno bo ostalo nekaj stare resnice in modrosti, vse kar delaš delaj s srcem in ljubeznijo, to so pravi koraki do sreče in zadovoljstva v življenju.

720x360 banner mali sef glasovanje2

Šole potrebujejo vaš glas!

Z nakupom izdelkov z oznako Mali šef glasujte za šolo svojega favorita in jim pomagajte do uresničitve šolskih projektov.

Glasuj in podpri!

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se