Kako z otroci ustvariti čarovniško vzdušje kar doma

Letošnji praznik vseh čarovnic, pajkov in duhcev bomo preživeli kar doma. Ustvarili si bomo pravi domači »halloween« na preprost, otrokom enostaven način, a prav nič manj čaroben.

1 carovnica3
Čarovnica
2 buca
Čarovniška buča iz kakija ali pomaranče
3 duhci2
Duhec
4 kokosi2
Strašljivi kokos
5 Hotel Transilvania
Risanka Hotel Transilvanija

1. Ustvarite preprosto čarovnico

Iz razrezane in pobarvane jajčne škatle ustvarite pravo čarovnico. Poleg barve, potrebujete tudi črno volno (lahko tudi volno drugih barv), izdelajte črn klobuk in tadaaa. Ne pozabite čarovniške metle, za katero potrebujete leseno palico, na konec katere prilepite volno ali obarvan ter papir narezan na trakce.

2. Ustvarite posebno čarovniško »bučo«

Čarovniška buča ne sme manjkati. A tokrat smo se odločili, da uporabimo kaki vanilija. Ker ga zaradi trše lupine raje olupimo preden ga pojemo, smo iz njega ustvarili male čarovniške buče, ki bodo krasile jedilno mizo ali druge kotičke po stanovanju. Ustvarite pa jih lahko tudi čarovniške mandarine ali pomaranče, saj lupina ni jedilna. Kaki ali pomarančno poljubno porišete s flomastrom. Bučo pa lahko ustvarite tudi s papirnatih krožnikov.

3. Ustvarite preproste okraske, ki bodo zdržali do naslednjega leta - pajkci in duhci

Čisto preprosto. Nakupite barvni papir (najbolje v oranžni, črni in beli barvi) in izrezljajte duhce, čarovniške klobuke in metle. Iz jajčne embalaže naredite male pajkce in klobuke. Z malih kroglic, belih robčkov, žičke in s črnim flumastrom ustvarite strašljive duhce.

3 1 pajkci

4. Strašljivi kokosi

Kokos razpolovite, se naužijte sladkega soka in belega jedra. Dve polovički lupine pa z barvnimi flumatri ali vodenimi barvami obarvajte v strašljive kokos duhce.

5. Oglejte si prijazne, a čarovniške risanke z otroki

Noč čarovnic mora seveda vključevati tudi ogled čarovniških risank in filmov. Ker imajo otroci precej bujnejšo domišljijo kot starši, previdno izberite video vsebine ali še bolje, oglejte si jih skupaj z njimi.
Naš predlog celovečerne risanke je vsekakor Hotel Transilvanija in njena nadaljevanja.

Uživajte v pravem zabavnem in malce strašljivem prazniku čarovnic!

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se