Nana Vidmar in Isabela Pušnik - OŠ Mežica

Šola leži v središču mesta. Načrte za šolsko poslopje je napravil sodobnik Jožeta Plečnika, arhitekt Max  Czeike. Večino denarja za gradnjo so prispevali Rudnik svinca in cinka, angleško upraviteljevo, priboril pa ga je Vinko Möderndorfer s somišljeniki. 

LOGO 324x336

Za kaj bomo porabili sredstva?

Donacijska sredstva bomo porabili za:

  • opremo gospodinjske učilnice,
  • opremo IKT učilnice,
  • nakup opreme za šport in prosti čas.

Ideje so izključno od učencev, predvsem dvojice nastopajočih v oddaji.

Z nakupom izdelkov z oznako Mali šef glasujte za šolo svojega favorita in jim pomagajte do uresničitve šolskih projektov.

Glasujte in podprite!

Verjetno kar držijo izjave mnogih, da je to ena najlepših šol v Sloveniji.

Trenutno obiskuje šolo okoli 280 učencev. V vrtcu, ki spada k šoli, pa je 140 otrok.

OS Mezica

Aktivno sodelujemo z globalnim Geoparkom Karavanke UNESCO, kjer smo postali tudi Izobraževalni center Mežica – šola in vrtec. Vključeni smo v več projektov pod okriljem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport kot tudi Zavoda za šolstvo.

Močno smo povezani v kraju, kjer sodelujemo pri večini kulturnih in družabnih prireditev. Tudi na športnem področju smo zelo prepoznavni.

Kaj pričakujemo od oddaje?

Mali šef Slovenije ponuja priliko vsem učencem, da gledajo svoje vrstnike. Tam se lahko naučijo osnove in ugotovijo, da kuhanje pa le ni tako grozno težko. Učenci, ki sodelujejo, se bodo ogromno naučili; sami, od sotekmovalcev, predvsem pa od mentorjev. Pridobili bodo na samozavesti ter veljavi pred sošolci. Mogoče pa ravno ta prepoznavnost pritegne še koga iz naše šole za kuhanje – ljubiteljsko, mogoče pa čez čas tudi profesionalno.

Kaj želimo svojim učencem?

Našim tekmovalcem želim samo to, da naj pri vsem, kar se jim bo dogajalo, uživajo! Naj delajo to, kar radi delajo in da naj bodo to, kar so – krasni otroci!
Za kaj bomo porabili sredstva?

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se